CHP'den MHP'ye sert mesaj

Güncelleme Tarihi:

CHPden MHPye sert mesaj
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 16:01

Ankara’da kulisler şimdi Kılıçdaroğlu’nun “Arkadaşlarımızı satmayız” sözlerini konuşuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, odasındaki özel görüşmede Hurriyet.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı’nın ‘MHP’ye mesajınız var mı?’ sorusunu "Mesajım tek cümlelik olacak. Biz arkadaşlarımızı satmayız" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

İşte bu mesaj Ankara kulislerinde ‘Yemin törenine katılan MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderildi’ diye yorumlandı. Şimdi MHP’nin bu mesaja vereceği yanıt merakla bekleniyor.

MHP’DEN İLK CEVAP

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ MEHMET ŞANDIR:

‘”Kılıçdaroğlu’nu millet iradesine saygı göstermeye davet ediyorum. Burada satma oyunu mu oynuyoruz. Kılıçdaroğlu’nu milletin iradesine saygı göstermeye devam ediyorum. Yaşananlar Türkiye’ye, halka, demokrasiye yakışmaz buluyoruz. Bu doğru değil. Hukuka uygun değil. Yargıyla restleşmenin ne anlamı var’’

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ KENAN TANRIKULU:

"Biz zor günlerde ölümüne giden yollarda bile arkadaşlarını yalnız bırakmayan bir hareketin mensuplarıyız. Hiçbir zaman arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık."

Tutuklu vekiller:

Haberin Devamı

"Partinin grup yönetimi oluştuktan ve Meclis normal çalışmasına geçtikten sonra böyle bir teklif vereceğiz."

CHP’nin yemin etmeme kararı

"Sohbet ettiğim CHP’li vekiller de tereddüt içindeler. CHP bu hareketi ile yargıya tavır göstereceğine bu yasanın değişmesi için iktidara ve hükümete tavır göstermelidir. Yasa yapmanın yolu olan yemini etmiyorlar."

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI FARUK BAL:

“Biz arkadaş satmayız. Biz demokrasi, hukuk değerlerini ve yargı bağımsızlığını savunuyoruz. Biz arkadaş satar mıyız?”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!