Durakta siyanürle intihar

Güncelleme Tarihi:

Durakta siyanürle intihar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 00:00

Bir süredir psikolojik sorunları bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Özgür Akbulut (20), dün sabah İzmir Menemen İlçesi’nden Konak’a geldi.

Kemeraltı’ndan siyanür alıp Bahribaba otobüs duraklarına geçen üniversiteli, burada çok sayıda kişinin gözleri önünde poşetten çıkardığı plastik kaptaki siyanürden içti.

Daha önce de denemişti
/images/100/0x0/55ea94e1f018fbb8f889575d

Kısa süre sonra fenalaşan Akbulut, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özgür Akbulut, acil serviste doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Akbulut’un geçen ocak ayında da Menemen’de ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu belirtildi. Polis, Akbulut’un olay sırasında yanında bulunan siyanür kutusuna da el koydu.

Satışı yasak değil

Üzerinde, “Profesyonel kullanıma yöneliktir, analitik ve AR-GE amaçlı kullanım içindir” uyarılarının bulunduğu siyanürün satıldığı firmanın yetkilisi, “Genellikle kuyumculara satarız, satışı yasak olan bir madde değil. Fiş karşılığı satışını yaparız. Bir insan niyetini bozduktan sonra her türlü yöntemle intihar edebilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!