Eskişehir Balyoz iddianamesi mahkemede

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Balyoz iddianamesi mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2011 14:14

Balyoz soruşturması kapsamında Eskişehir’de ele geçirilen belgelerle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamenin Balyoz davası ile birleştirilmesi isteniyor.

Haberin Devamı

İddianamede Orgeneral Bilgin Balanlı ve Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 28 şüpheli yer alıyor. Şüphelilerin “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar, emekli Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde ele geçirildiği iddia edilen Balyoz Planı’nın devamı niteliğindeki belgelere ilişkin soruşturmasını tamamladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 192 sanıklı Balyoz davasıyla birleştirilmesi istenen iddianame, onaylanması için İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen’e gönderildi. Başsavcı Vekili Seçen’in onayladığı iddianame, bugün birleştirilmesi amacıyla İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Haberin Devamı

ORGENERAL BİLGİN BALANLI ŞÜPHELİ

İddianamede Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş, Tümgeneral Nedim Güngör Kurutaş, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Erhan Pamuk, Tümamiral Sinan Ertuğrul, Albay Ahmet Zeki Üçok, Albay Mehmet Örgen, Albay Ahmet Dikmen, Albay Mehmet Erdem, Albay Halit Nejdet Akgüner, Albay Emin Hakan Özbek ve emekli Albay Hakan Büyük ile bazı muvazzaf askerler sanık olarak yer alıyor.

SANIKLARIN 20’YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede sanıkların “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamenin kabul ya da reddine karar vermek için 15 günlük süresi bulunuyor.

PULATSÜ’NÜN SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Savcı Ayar, Korgeneral Korcan Pulatsü’nün de tutuklandığı Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen Balyoz belgelerine ilişkin soruşturmasına devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!