Kılıçdaroğlu'ndan Lokumcu'nun ailesine ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Lokumcunun ailesine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 11:09

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanın 31 Mayıs’taki Hopa mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylarda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 56 yaşındaki emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Lokumcu’nun annesi Saadet Lokumcu’nun elini öpen Kılıçdaroğlu, Lokumcu’nun mezarını da ziyaret etti.

Geceyi Gürcistan’ın Acara Özer Cumhuriyeti’nin Başkenti Batum’da geçiren CHP lideri, bu sabah saat 08.30’da Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Beraberindeki milletvekili ve partililerle birlikte Hopa’nın Kemalpaşa Beldesi’ne bağlı Dereiçi Köyü’nde Metin Lokumcu’nun evini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, aileye başsağlığı diledi. Metin Lokumcu’nun annesi Saadet Lokumcu’nun elini öpen Kılıçdaroğlu, Lokumcu’nun eşi Gülay, oğlu Ulaş, kardeşleri Mete Lokumcu ve Ayşe Bekar ile bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu’na sarılan amcasının kızı Pembe Gül Lokumcu ağlayarak, "Ağabeyimin katillerini bulun. Size güveniyoruz" dedi. Lokumcu ailesine ait evin bahçesinde Kılıçdaroğlu’na Laz Böreği ve ayran ikram edildi. Bu sırada Metin Lokumcu’nun çok sevdiği köpeği, Tukaş da masanın altına yattı, uzun süre Kılıçdaroğlu’nun ayaklarının dibinden ayrılmadı. CHP lideri basın mensuplarının açıklama yapma isteğini, "Burası cenaze evi" diyerek geri çevirdi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Lokumcu’nun mezarını da ziyaret etti. Kemalpaşa Belde merkezinde önü partililer tarafından kesilen Kılıçdaroğlu, CHP seçim bürosuna uğradı. Burada, ’Hopa seninle gurur duyuyor’ ve ’Başbakan Kemal’ sloganları ile karşılanan Kelam Kılıçdaroğlu, "12 Haziran’da Hopa’nın demokrasi tarihini değiştireceğiz. Bize oy verin" dedi.

Bu sırada Jandarma’ya ait robocopların çevrede geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU HOPA KAYMAKAMINI ZİYARET ETTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hopa’da Kaymakam Abdullah Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aktaş’a, Başbakan Erdoğan’ın seçim otobüsünden düşen yaralı polis memurunun sağlık durumunu soran Kılıçdaroğlu, İlçenin son durumu hakkında da bilgi aldı. Kaymakam Aktaş, "İlçede nahoş bir olay yaşandı. Gerginlik her ne kadar bittiysede az da olsa devam ediyor. Vatandaşlarımız sizin gelişinizle biraz daha normale dönecektir. Bir ilçede güvenlik en önemli konudur. Güvenlik olmayınca ticaret ve turizmde olmaz. Başbakanımızın gelişi ile birlikte vatandaşımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler aldık. Maalesef bunu bir ölçüde başaramadık. O açıdan üzgünüm. Benim ilçemin yüzde 99’u üzgün. Her ne kadar 3 – 5 tane marjinal kişi bu olayı yapsa da ilçenin her hangi bir kabahati yok" dedi.

Kılıçdaroğlu ise, "Vatandaşların kabahati olduğuna inanmıyorum zaten. Burada benim iki belediye başkanım da Başbakanı karşıladı. Gönlümüzde olan bu huzur ortamının devam etmesidir. Tatsız olaylar oldu. Hopa’nın bunları aşacağını umuyorum. Kısa sürede Hopa yaralarını saracak ve yoluna devam edecektir" diyerek sohbete devam etti.

Hopa Belediye Başkanı CHP’li Devlet Turan Kasımoğlu’nun, "Emniyet Müdürümüz neden gelmedi? Yoksa beni de alırlar diye mi korktu" demesi üzerine Kaymakam da, "Espri yapıyorsunuz galiba. Emniyet Müdürü’nün bir genel başkanı karşılamasında bir sorun olmaz. Biz zaten ziyaretinden dolayı olan mutluluğumuzu dile getirdik" diye yanıt verdi. Ziyaret sırasında çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!