18 saat sonra hastaneye ulaştırılabildi

Güncelleme Tarihi:

18 saat sonra hastaneye ulaştırılabildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 13:50

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Küllüce köyünde yaşayan ve rahatsızlanan kanser hastası kadın, Güroymak ilçe Özel İdare ekiplerince, yapılan ihbardan 18 saat sonra kurtarılabildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Güroymak'a 23 kilometre uzaklıkta bulunan, Mutki ilçesine bağlı Küllüce köyünde yaşayan ve artan ağrıları nedeniyle fenalaşan kanser hastası Hazime Taşkaya (52), köy yolunun kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemedi.

Hasta kadının, yakınlarının durumu Güroymak İlçe Özel İdare ekiplerine ve 112 Acil Servisine bildirmesi üzerine, ekipler çalışma başlattı.

Taşkaya'nın abisi Cemil Taşkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün boyunca yağan karın ardından, köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.
Ablası rahatsızlanınca, Güroymak İlçe Özel İdare ekiplerin bulunduğu şantiye şefliğine ve 112 acil servise telefon açtıklarını anlatan Cemil Taşkaya, “Acil hastamızın olduğunu belirterek yardım istedik. Bu çağrımız üzerine köye gelen ekipler, ablamı hastaneye ulaştırmak için kapalı olan köy yolunu ulaşıma açtı. Ardından ablam ambulansla hastaneye ulaştırıldı. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güroymak İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefi Sedat İlyas, yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köyle ulaşım yapılamadığını ifade ederek, köylerdeki acil durumlara müdahale etmek için ekiplerini hazır durumda tuttuklarını bildirdi.

Kanser hastası kadının yakınlarının kendilerini araması üzerine, yaklaşık 18 saat çalışma yürüttüklerini kaydeden İlyas, çalışmanın ardından hastayı kurtardıklarını ve hastaneye ulaşmasını sağladıklarını belirtti.

Saatler sonra kurtarılan Hazime Taşkaya, Güroymak Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!