18 aydır kayıp askerin ailesi perişan

Güncelleme Tarihi:

18 aydır kayıp askerin ailesi perişan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 16:34

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde oturan ve izinli geldiği memleketinden 1 Ağustos 2008 günü Hakkari Yüksekova'daki birliğine dönerken ortadan kaybolan 25 yaşındaki Sadullah Tömen’in ailesi perişan oldu. Tömen ailesi, 18 aydır kayıp olan çocuklarının bulunmasını istedi.

Haberin Devamı

Karabük’ün Safranbolu İlçesi’ndeki Jandarma Er Eğitim Alayı’nda acemi birliğini tamamlayan Sadullah Tömen, usta birliği olarak Hakkari’nin Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı’na gönderildi. 2 ay burada görev yaptıktan sonra Tarsus’un Gaziler Mahallesi’nde oturan ailesinin yanına izne gelen Sadullah Tömen, 1 Ağustos 2008’de birliğine katılmak için, otobüsle Elazığ’daki toplanma merkezine gitmek üzere evden ayrıldı. Bir gün sonra ailesini telefonla arayıp, “Ben Elazığ’a ulaştım, buradan birliğime geçeceğim” diyen Tömen’den bir daha haber alınamadı.

Çocuklarının birliğinde olduğunu düşünen aile, bir süre geçihp de haber alamayınca önce arkadaşlarından bilgi almaya çalıştı, sonuç elde edemeyince görev yaptığı yerin komutanını arayıp, Sadullah Tömen’in durumunu sordu. Komutanın, “Oğlunuz izinden sonra birliğine katılmadı” sözü üzerine şoke olan aile, Tarsus Askerlik Şubesi ile Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne başvurup, oğullarının bulunmasını istedi.

‘DEVLET ASKERİNİ ARAMAZ MI?’

18 aydır çocuklarının bulunmamasından yakınan 55 yaşındaki anne Mehriban Tömen, “Bizim dışımızda oğlumu arayan yok. Ne sağ olduğu, ne ölü olduğu belli, ne de asker firarisi olduğu. Kimse arayıp sormuyor. Birliğinden bize herhangi bir bilgi de verilmiyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Oğlumdan 18 aydır ses seda yok. Yetkililerden bu konuda bir açıklama istiyoruz. Oğlumuzun akıbeti araştırılsın. Sahipsiz bırakılıyoruz. Devlet askerini aramaz mı?” diye gözyaşı döktü.

Kayıp askerin kızkardeşi 15 yaşındaki Hilal Tömen ise, ağabeyinin bilgisayarında kayıtlı olan, internette sohbet imkanı sağlayan MSN servisini açtığını belirterek, “Ağabeyim kullanıcı adı ve şifreyi hatırlama komutu verdiği için bilgisayarında onun MSN adresini açabildim. Buradan arkadaşlarına e-posta gönderdim. Kayıp olduğunu belirterek, bu konuda bilgi sahibi olanların bize ulaşmasını istedim, ama, sonuç alamadım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!