Zehirlenen Rus rehber öldü

Güncelleme Tarihi:

Zehirlenen Rus rehber öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde geçen cuma tekneyle mavi yolculuğa çıkan 120 Rus rehberden 12’si, otellerine döndükten sonra zehirlenme şüphesiyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

ZEHİRLENEN RUS REHBER ÖLDÜ - FOTO GALERİ

Gecenin ilerleyen saatlerinde 18 kişi daha aynı şikâyetle hastaneye geldi. Zehirlenen 30 kişiden durumları ağır olan 15 Rus rehber, Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Rus rehberlerden 7’si önceki gün taburcu edilirken, 8 rehberden durumları ağır olan Maria Shalyapina (28) ve Zelyaeva Auilia yoğun bakım ünitesinde, 6 rehber genel cerrahi servisinde tedaviye alındı. Ancak Maria Shalyapina tüm müdahalelere rağmen dün sabah yaşamını yitirdi.

Rusya ile öldüren içki krizi

RUSYA’da gazete, radyo ve televizyon kanalları zehirlenme olayını birinci haber yaparken, Rus yetkililer Türkiye’den sahte votka izahatı ve benzer olayların tekrarlanmaması güvencesi istiyor. RİA ajansına açıklama yapan Rosturizm sözcüsü Oleg Moseyev, salı günü kurumun Başkan Yardımcısı Yevgeniy Pisarevski başkanlığında Rus heyetin alkol krizini ele almak için Türkiye’ye hareket edeceğini duyurdu. Yetkililerin Türkiye’de Turizm Bakanlığı ile ortak çalışma grubu oluşturacakları kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!