12 PKK’lı ölü

Güncelleme Tarihi:

12 PKK’lı ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

Genelkurmay Başkanlığı Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde Irak’tan ağır silahlarla sınırdaki üs noktalarına sızma girişiminde bulunan PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda son 2 gün içinde 12 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Nisan ayı başından bu yana bu tarzda 13 eylem yapıldığı, eylemlerde zayiat meydana gelmediği belirtilirken şu bilgiler aktarıldı:
“12/13 Mayıs 2011 gecesi, Şırnak’ın Uludere İlçesi güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine hudut ötesinden yaklaşan kalabalık bir terörist grupça sızma teşebbüsünde bulunulmuştur. Teröristlerle sıcak temas sağlanarak bulundukları mevkiler destek silahları ile ateş altına alınmıştır. Sızma teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin kaçış istikametleri, bölgeye sevk edilen silahlı helikopterler ve üs bölgesinde bulunan destek silahları ile ateş altına alınmış, aynı zamanda bölge özel birliklerle de takviye edilmiştir. Aralıklarla devam eden çatışmalar sonucu 5 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” Açıklamada, teröristlerle birlikte çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği belirtildi.

Zayiat yok

Genelkurmay, 13-14 Mayıs gecesi Uludere İlçesi güneyindeki Türkiye-Irak sınırında güvenliği sağlamakla görevli bir başka üs bölgesine de sınır ötesinden yaklaşan teröristlerce taciz ve sızma girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Açıklamada, “Çatışma çıkmış, 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İki çatışmada da güvenlik güçlerinde zayiat mey-dana gelmemiştir” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!