Başbakan şifreyi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan şifreyi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 15:37

Başbakan Erdoğan Balıkesir’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde yapılan işe alımlarla ilgili bir belgeyi açıklayarak söz konusu dönemde yapılan işe alımlarla ilgili Kılıçdaroğlu’na bazı sorular yöneltti. YGS’deki şifre iddialarıyla ilgili tartışmalara değinen ve şifre iddialarına tepki gösteren Erdoğan, ''Nedir bu şifre. Şimdi onu açıklıyorum: AK Parti’ye karşı karalama kampanyası. Şifre bu'' dedi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

 

Belgenin tarihi 14.7.1998… Olur imzası Kemal Kılıçdaroğlu’nun. Nasıl oluyor da ÖSYM sınav yapamıyor. Nasıl oluyor da yeterli başvuru alınamıyor. Bu söz konusu pozisyonlar neler. Bu pozisyonlara başvuranlar kimler. Esas soruya geliyorum: Sayın Kılıçdaroğlu SSK’ya bu şekilde kimleri atadınız. Bu atananlar kimler. Sizinle bir akrabalıkları var mı? Soyadları sizin, eşinizin eski soyadıyla aynı olan kaç kişi bu şekilde işe alındı?

 

Dürüstsünüz ya, mertsiniz ya, ‘Gandi’siniz ya bu sorulara cevap verin.Biz bunları Meclis’te de yüzüne vurduk ama cevap alamadık.

 

Haberin Devamı

Biz 14 Ağustos 2001’de partimizi kurduğumuz andan itibaren bir ilkenin peşinde koştuk: Dürüst, seviyeli tutarlı siyaset.

 

YGS’deki şifre iddialarıyla ilgili tartışmalara değinen ve şifre iddialarına tepki gösteren Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Nedir bu şifre. Şimdi onu açıklıyorum: AK Parti’ye karşı karalama kampanyası. Şifre bu.

 

“SENİN ADINA DA MAIL GÖNDERİLİR”

 

Bir bakanım akrabası için ÖSYM’ye mail göndermiş. ÖSYM’nin tarihinde böyle bir şey yok. mail göndermek de demek. Bir çete üyesi çıkar senin adına da mail gönderir.

 

Şimdi Facebook’lar filan da var. senin adına buralarda her türlü ahlaksızlık yapılabilir.

 

Birine çamur atmak iftira artmak bu kadar ucuz mu? Bir insan utanmadan arlanmadan arka arkaya bu kadar yalanı nasıl söyleyebilir?

 

Benim bakanlarımın içinde böyle alçakça bir yola tenezzül edecek birisi yoktur. Olsaydı bir dakika bile tutmazdım. Çünkü benim partimin adı AK Parti…

 

Haberin Devamı

Senin gelişin belli bir mamul kasetle geldin kaset genel başkanı oldun. Olay bu. Bir kez daha attığı çamur eline yüzüne bulaştı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!