Ankara'nın "çöp" okulu

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın çöp okulu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 15:21

BAŞKENT’te bulunan bir ilköğretim okulunda öğrencilerin aidat paralarının düzenli verilmemesi gerekçesiyle temizlik işçisi bulunmadığı iddia edilen okulda öğrenciler çöp yığınları içerisinde eğitim görüyor. Öğrenci velileri tarafından çekilen cep telefonu görüntülerinde öğrencilerin su içtiği lavabolar ve sınıf içerisinde bulunan çöp kovalarında ki çöp yığınları dikkat çekiyor.

Ankara Sincan İ.M.K.B Sincan Kayalıboğaz İlköğretim Okulu öğrencileri çöp yığınları arasında eğitim görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temizlik konusunda ödenek verilmemesi gerekçesiyle öğrenci başına 40 TL aidat toplanan okulda, veliler tarafından çekilen cep telefonu görüntülerinde çocukların su içtiği lavabolar, sınıfta ve okul bahçesinde bulunan çöp kutuları pislik içinde görülüyor. Yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulda temizlik yapılmaması nedeniyle bir çok çocuğun zaman zaman hastalandığı iddia edildi. Çocuğuna temizlik yaptırıldığını ve psikolojisinin bozulduğunu dile getiren bir veli, bu yüzden çocuğunun derslerinde başarız olmaya başladığını okula gitmek istemediğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığına şikayette bulunduklarını söyleyen veli yetkililer tarafından hiç bir girişimin yapılmadığını belirtti. DHA muhabirinin görüştüğü okul yetkilileri ise temizlik konusunda sıkıntı çektiklerini doğruladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik işçileri konusunda ödenek ayırmadığını belirten yetkililer, okul aile birliği adı altında öğrencilerden para toplandığını ve velilerin paraları düzenli olarak getirmediklerinden temizlik işçisi çalıştıramadıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!