Siyanür göleti çöktü

Güncelleme Tarihi:

Siyanür göleti çöktü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Kütahya’nın merkeze 34 kilometre uzaklıktaki Gümüş Köyü’nde Eti Gümüş A.Ş’ye ait, bölgedeki gümüş madeninin çıkarıldığı ve işlendiği tesisteki üç kademeli barajda, setlerden birinin çökmesi sonucu siyanürün çevreye yayılma tehlikesi ortaya çıktı.

Olayın ardından tesise gelen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, yetkililerle toplantı yaptı. Bu sırada tesis girişinde toplanan köylüler, uyarmalarına rağmen önlem alınmadığını, buradan yayılacak siyanürün Sakarya Nehri havzasındaki canlı yaşamını olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü. Vali Çiftçi, toplantının ardından, köylülerin yanına gelerek, alınabilecek önlemleri görüştüklerini söyledi.
Köylerin tahliyesi gündemde
Ankara’dan gelecek ekibin bölgede inceleme yapacağını ifade eden Çiftçi, “Arkadaşlarımız baraj çevresinde önlemler almaya başladı. Üç numaralı set çökmüş ve buradaki su diğer kademelere akıyor. Şu anda fabrikayı kapattık, önlemlerimizi de alıyoruz. Köylerin tahliye edilmesi de dahil bütün önlemler teknik ekibin araştırmasından sonra ele alınacak. Teknik personel ne derse hepsini yapacağız” dedi. Çiftçi’ye sorunlarını anlatan köylüler, 3 yıldır barajın setlerinde sızma yaşandığını iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!