Kocaoğlu: "Rahatsız değilim"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: Rahatsız değilim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 13:34

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü sendikaların temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek, destek verdi.

Basın mensuplarının da katıldığı ziyarette Başkan Kocaoğlu operasyonla ilglii sorular üzerine “Bu süreci izleyeceğiz. Bütün vatandaşlarımız gibi süreci sukünetle takip ediyoruz. Konu yargıya intikal etmiştir. Mahkeme kararıyla bu aramalar yapılmaktadır. Zaten yedi yıldır da hepinizin gözleri önünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Bu böyle devam edecektir. Yargı kararı neyse o uygulanıyor” dedi.

Operasyon nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini söyleyen Kocaoğlu, bir basın mensubunun “Hükümetin Bakanı, zamanlamadan rahatsız siz de rahatsız mısınız?” yönündeki sorusuna “Rahatsız değilim, yargı görevini yapıyor. Benim bir rahatsızlığım sözkonusu değil. Mahkeme böyle bir karar almış emniyet mensupları da bu kararı uyguluyor. Benim herhangi bir rahatsızlığım yok” dedi.

CEVABINI SANDIKTA VERİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaatin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBŞB) 14 şirketine yönelik polis baskını için İzmirliler’in tepkisini 12 Haziran’da sandıkta göstermelerini isteyerek, “Sakin olun. 12 Haziran’da bunun cevabını sandıkta verin” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu partili avukatlarla birlikte ziyaret ettikten sonra sorular üzerine basına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir’in infial halinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Bugün yine sabahın erken saatlerinde kapıyı sütçü değil polis çaldı. İBŞB, Karabağlar ve Kuşadası Belediyesi’ne eşzamanlı olarak bir baskın düzenledi. Bu konuda derhal ikna edici bir açıklama bekliyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki İBŞB Türkiye'de en şeffaf yasalara en uygun anlayışla çalışan bir belediyedir. Sürekli olarak burada mülkiye müfettişleri var. Danıştay denetimi vardır. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin tüm şirketlerinde mali denetim sürmektedir. Daha geçen hafta iç denetim açısından İBŞB’yi Türkiye’de örnek göstermiştir. Dolayısıyla gizli saklısı hiçbir şeyi yoktur. Sayıştay denetimi, mülkiye müfettiş denetimi maliye denetimi neden yapılıyor? Bunlar yapılıyorsa burada gerekli tespitler de vardır. Bu tespitleri açıklayın. Baskın düzenlemek için bizim açımızdan hiçbir neden yoktur. Baskını düzenleyenler açıklamayı kendileri yapmalıdır. Bütün İzmir infial halindedir. Herkesi yatıştırıyoruz. Herkes İBŞB’nin, nasıl çalıştığını çok iyi biliyor, sahip çıkmak istiyor bu infiali önlüyoruz. Bir sıkıntıya neden olmak istemiyoruz. Polis gerekli incelemelerini mahkeme kararına uygun olarak yargıya teslim ettikten sonra yargıya güveniyoruz. Bu baskınların zamanlaması önemlidir. Uzun süredir Türkiye’de muhalif sesleri baskı altına almak susturmak için bu tür uygulamalar sürüyor. Medyada, özel şirketlere sürüyor ve MHP’li, CHP’li belediyelere yönelik olarak sürüyor. Bilinsin ki bu 12 Haziran seçim sonuçlarını etkilemeye değiştirmeye yönelik bu tür operasyonlar kesinlikle ters tepecektir. İzmir daha çok CHP’li yerel yönetimler etrafında kenetlenecektir ve CHP daha güçlü çıkacaktır. Sakin olun. 12 Haziran’da bunun cevabını sandıkta verin.”

Yüksel’in açıklamaları üzerine partililer “İnadına CHP inadına sol”, “ İzmir azizdir aziz kalacak”, “Tayyip elini İzmir’den çek” sloganları attı.

SEN TAŞERONU NASIL BİTİRİRSİN SORGUSU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, sorular üzerine operasyonun İBŞB’nin taşeronlaşmayı bitirmesinden kaynaklanabileceğini öne sürerek, “Bizim bildiğimiz açık herhangi bir usulsüzlük ve yolsuzluk yoktur. İBŞB taşeronu bitirmiş tek belediyedir. Şimdi anladığımız kadarıyla yapılan araştırma da bu doğrultudadır. “Sen nasıl işçi haklarını korumaya yeltenirsin.' İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden biri taşeron ihalesini almış. Tahmin ediyoruz ki daha çok araştırma bu yöndedir. Acaba buradan bir şey çıkar mı diye öküz altında buzağı aranmaktadır” dedi.

KÜRÜM’DEN AÇIKLAMA

Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Sıtkı Kürüm, bu sabah erken saatlerde İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin belediyeye geldiğini ve sadece bir başkan yardımcısının odasında arama yaptığını belirtti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı aramalar konusunda sağlıklı bilgiye sahip olmadıklarını belirten Kürüm, “Ekipler, sadece başkan yardımcılarımızdan birinin odasında arama yaptı. Bilgimiz sadece bununla sınırlı. Biz de Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden bu aramaların gerekçesi konusunda sağlıklı bir açıklama bekliyoruz. Belediyemizde ise tüm birimler rutin çalışmalarını sürdürüyor, hizmetlerimizde herhangi bir aksama yok. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

BELEDİYE ÖNÜNDE PROTESTO

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü memur sendikası TÜM BEL-SEN, işçi sendikaları Türk-İş bağlı Belediye-iş ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, Polis’in Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı operasyona tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan işçi ve memurlar “12 Haziran’da hesap soracağız”, “AKP elini İzmir’den çek” sloganı attı.

Ortak açıklamayı TÜM BEL-SEN İzmir Şube Başkanı Yşaar Gül okudu. Gül, demokrasinin yine AKP Hükümeti’yle darbe aldığını söyledi. Seçim hesapları yapılırken yapılan çalışmaların emekçiler göz ardı edilerek siyası hesaplar uğruna İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne baskın düzenlendiğini belirten Gül “Bu baskınla belediyenin tüm birimleri abluka altına alınmakla kalmammış demokrasinin beşiği İzmir’e kara saplı hançer saplanmıştır. Konuşan, yazan emekçi gazeteciler Ergenokon kapsamında gözaltına alındıktan sonra dün Güneydoğu’daki belediyelere KCK operasyonu altında operasyon yapılarak oradaki halk susturulmak istenmektedir. Bugün ise Ege’de sindirme, yıpratma operasyonu yapılmıştır. AKP iktidarı kendine karşı olan yandaşı olmayan, muhalefet yapan tüm kesimleri farklı isimlerde operasyonlar düzenleyerek kul köle yapma peşindedir” dedi. Gül, Tüm belediye çalışanları olarak Belediye Başkanı’nın arkasında olduklarını açıkladı.

HIZIR DA GÖZALTINDA

Büyükşehir Belediyesi’nden tartışmalı bir şekilde ayrılan eski genel sekreter Ersu Hızır’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nin müdürü, aynı zamanda Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in kardeşi olan Nagehan Genç’in de gözaltına alınanlar arasında bulunduğu belirtildi. Gözaltı sayısının 50 civarında olduğu kaydedilirken belediyeye iş yapan bir firmanın Bursa’ki iki yöneticisinin de gözaltına alınıp İzmir’i gönderildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!