Büyük buluşma Taksim'de

Güncelleme Tarihi:

Büyük buluşma Taksimde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 09:08

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İstanbul'da Taksim Meydanı'nda kutlanıyor. 40 bin polisin görevlendirildiği alanda kutlamalar bir bayram havasında geçiyor.

Haberin Devamı

EFSANE PANKART TAKSİM’DE

1 Mayıs 1977'ye damgasını vuran, ellerinden zincirlenmiş işçi pankartı 34 yıl sonra aynı yerde konuşlandırıldı. 12 Eylül 1980 darbesi öncesi yaşananların konu edildiği "Ayhan Hanım" film ekibinin 1 Mayıs olaylarının çekimleri için birebir ölçüleri ile yaptırdığı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasına asılan 33x15 metre boyutlarındaki 'zincirlerini kıran işçi' pankartı DİSK'in özel isteği üzerine yeniden AKM'ye asıldı. Pankartın AKM binasına asılma işlemi için sabah saatlerinde 3 vinç çalıştırılırken, 18 günde tamamlanan pankart için 495 metrekare kumaş, 380 kilo boya kullanıldı.

TAKSİM'DE GERGİN ANLAR / WEB TV  

TAKSİM'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI / WEB TV

MERSİN'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI / WEB TV

YAĞLI ÖNLEM

Polis, Taksim Gezi parkı ve buraya yerleştirilen seyyar tuvaletlerde arama yaptı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen görevliler, anıtın etrafını bariyerlerle çevirdi. Bariyerlerin üzerine, bazı göstericilerin anıta tırmanma ihtimaline karşı motor yağı sürüldü. Bariyerler, göstericilerin tırmanmaması için sürülen yağla kaygan hale getirildi. Meydanın çevresindeki bayrak , kamera direkleri de yağlandı.

Haberin Devamı

DİSK tarafından Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde oluşturulan kortejin  başında, eski DİSK Genel Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili adayı Süleyman  Çelebi ile konfederasyon yöneticileri yer aldı.

KAZANCI YOKUŞU’NDA ANMA

İŞÇİLER SAHNEYİ İŞKAL ETTİ /WEB TV

İşçi ve memur konfederasyonları başkanları, 1 Mayıs 1977'de çıkan olaylarda hayatlarını kaybedenler anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Törene, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, CHP Milletvekili adayı Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı.

KORTEJLER TAKSİM MEYDANI'NA YÜRÜDÜ / WEB TV

DİSK ÖNÜNDE HALAYLI KUTLAMA / WEB TV

1 Mayıs kutlamaları başladı / Foto-Galeri

Haberin Devamı

Latif Demirci'den 1 Mayıs karikatürleri

Güvenlik kuvvetleri, Taksim Meydanı'nın çevresinde bariyerler kurarak yaya geçişlerini kontrollü hale getirdi. Meydanın çevresindeki bayrak ve kamera direkleri, tırmanılmaması için güvenlik güçlerince yağlandı.

Meydanda oluşturulan kürsüden yapılan anonslarda, kutlamaya katılacak işçiler, konfederasyonların toplanma noktalarına gitmeleri ve hep birlikte alana gelmeleri konusunda uyarıldı. Buna rağmen alana girmek isteyenler, kontrol noktalarında üzerleri aranarak alana alınıyor.

TAKSİM'DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI / WEB TV 

TAKSİM MEYDANI 1 MAYIS KUTLAMALARINA HAZIR / WEB TV

 

ÇAPKIN: PROVAKATİF EYLEM BEKLEMİYORUZ

ÇAPKIN TAKSİM MEYDANI'NDA / WEB TV

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, gece yarısı Taksim Meydanı’na gelerek 1 Mayıs kutlamaları için alınan önlemleri inceleyerek yardımcılarından bilgi aldı. Denetlemenin ardından basın açıklaması yapan Hüseyin Çapkın, "1 ’Mayıs Emek ve Dayanışma’ gününü şölen havasında kutlayacağımıza inanıyorum. Taksim Meydanında işçi bayramını bir şölen güzelliğinde geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Polis her yerde olacak; ancak fazla göz önünde olmayacak" diye konuştu.

1 Mayıs kutlamaları çerçevesi’nde İstanbul’da 38 bin polisin görev yapacağını belirten Çapkın, "İzmir, Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir’den güvenlik önlemlerine destek için 1200 polis memuru geldi. İşçilerin güvenliği için alana gelenler, yollarda oluşturduğumuz arama noktalarında didik didik aranacak. Her hangi bir provakatif eylem beklemiyoruz" dedi.

POLİS "F1" KASKI İLE TAKSİM'DE / WEB TV

Haberin Devamı

 BU GÜZERGAHLAR TRAFİĞE KAPALI

1 Mayıs sebebiyle Taksim Meydanı ve çevresinde bazı güzergahlar da trafiğe kapatıldı. Sabah saat 07.00’den itibaren etkinliğin bitimine kadar kapalı kalacak güzergahlar şu şekilde açıklandı:

“İskender Caddesi’nden gelen akım Şişhane Meydan’da Okçumusa Caddesi, Bankalar Caddesi’ne yönlendirilecek.  Abide-i Hürriyet Caddesi’ne akım verilmeyecek, akım Hürriyettepe Işıklardan Cevahir Otel istikametine yönlendirilecek. Darülaceze’den Hürriyettepe Işıklar istikametine gelen akım ve Bomonti Dereden gelen akım Cevahir Otel önünden tekrar Darülacize Caddesi’ne yada Bomonti yönüne yönlendirilecek. Mecidiyeköy’den Halaskargazi Caddesi’ne akım verilmeyecek, akım Esentepe istikametine yönlendirilecek. Şişli yönüne gitmek isteyen akım, Ergenekon Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Dolapdere’ye yönlendirilecek. Dolmabahçe’den Gümüşsuyu’na ve Küçük Çiftlik’e akım verilmeyecek, gelen akım sahil yönünden Karaköy’e verilecek. Adilbaba (Maçka taksi) yönünden gelen akım Teşvikiye Caddesi’ne yönlendirilecek, Teşvikiye Caddesinden Mete Caddes’ine çıkan tünel kapalı tutulacak. Perşembe Pazarından ve Unkapanı’ndan gelen akım Şişhane’den kesilip Kasımpaşa yönüne yönlendirilecek, Tarlabaşı Bulvarı’na akım verilmeyecek. Kasımpaşa’dan gelen akım Unkapanı ve Perşembe pazarına mecburi olarak yönlendirilecek. Dolapdere’den Yedikuyular-Divan istikametine akım verilmeyecek, Dolapdere kavşağı’ndan (U) dönüşü yaptırılacak. Dolapdere Caddesinden Ömer Hayyam Caddesine akım verilmeyecek.  Teşvikiye Caddesinden gelen akım Nişantaşı Kavşağından Rumeli Caddesine verilmeyip Valikonağı alt başa yönlendirilecek. Süleyman Seba Caddesinden gelen akım Bayıldım Caddesine verilmeyip sağa Teşvikiye Caddesine yönlendirilecek. Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılacak, gelen akım Karaköy istikametine mecburi yön yapılacak. Mebusan Yokuşu trafiğe kapatılacak, Karaköy istikametine doğru mecburi yön yapılacak. Sıraselviler Caddesinden gelen akım, Cihangir Firuzağa Meydan’dan kesilerek Boğazkesen istikametine yönlendirilecek. Ayrıca Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkapanı ayrımı-Kadıköy İskelesi Önü Galata ayrımı- Ragıp Gümüşpala Caddesi Galata Köprüsü ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacaktır. E-5 Kuzey ve Güneyden Mecidiyeköy giriş katılımları ihtiyaç halinde kapatılaca.

Trafiğe kapalı olan caddeler:

Haberin Devamı

Mecidiyeköy Ortaklar'dan itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi, Abdulhak Hamit Caddesi. Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alman Hastanesi’ne gelen ambulans ve hastalar Karaköy Firuzağa yönünü kullanacak.”(ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!