'Çılgın proje onun fikriydi'

Güncelleme Tarihi:

Çılgın proje onun fikriydi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2011 13:28

Başbakan'ın bugün açıkladığı 'çılgın projesi'ne siyasilerden de tepki geliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Başbakan'ın açıkladığı 'çılgın projenin' aslında Ecevit'e ait olduğunu ileri sürdü.

İŞTE ÇILGIN PROJE KANAL İSTANBUL'DAN KARELER

CHP'Lİ EMREHAN HALICI: PROJE ECEVİT'E AİT

Haberin Devamı

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Başbakan'ın açıkladığı 'çılgın projenin' aslında Ecevit'e ait olduğunu ileri sürdü.

 

Halıcı, Medyatava'ya şu açıklamayı yaptı:

"Bu proje 1994 yılında Bülent Ecevit'e ait bir projeydi. Bu sayın Ecevit'in fikriydi. Bununla ilgili dökümanları araştıyorum. Başbakan'ın yeni olarak ortaya çıkardığı proje yeni bir fikir değil. Bu büyük bir proje ama yapılabilirliğinin, fizibilitesinin ve detaylarının ayrıntılı olarak incelenmesi gerekir. İlerleyen zamanlarda konuyla ilgili değerlendirme yapacağız"

Haberin Devamı

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakanın açıkladığı "Çılgın proje" ile ilgili konuştu: Bu yeni bir proje değil. Osmanlı'dan bu yana gelen bir proje. AKP'nin projesinde insan yok. Yandaşlarını zengin etmek var. Türkiye'nin çılgın prıojelere değil, düşününen üreten adamlara ihtiyacı var .

ŞEVKET KAZAN:

Sayın Başbakan, İstanbul'da iki tane şehir daha ilave edecekmiş. Bunu  diyen kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken 'İstanbul'a girişler vizeye  bağlansın' diyen adamdır. Bu şehirlere nüfusu nereden bulacaksın? Türkiye'nin  doğusundan. Sen Türkiye'nin doğusunu boşaltıyorsun. Sana bu politikaları kim  tavsiye ediyor? Bunu sen kendin mi düşünüyorsun yoksa uluslararası birtakım  temasların sayesinde sana bunlar telkin mi ediliyor? Türkiye'nin Amerika ile  ilişkilerinden bir hayır çıkacağını tahmin etmiyorum.”


CHP’Lİ MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ


CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili adayı Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “çılgın proje”yi, “İstanbul’un elden çıkmasına neden olunacak bir çılgın proje olarak adlandırabiliriz bunu” diye değerlendirdi.


CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı çılgın projeyi değerlendirdi. Daha önce katıldığı bir televizyon programında, “Karadeniz’i Marmara’ya bağlayan bir proje olabilir” dediğini hatırlatan Hamzaçebi, “Dediğim çıktı. Ben Sayın Başbakan’ın İstanbul’a bakışını biliyorum. Neleri projelendirebileceğini biliyorum, tahmin ediyorum. Yanılmadım” dedi. Başbakan’ın açıkladığı projenin kendi cümlelerine göre bir ulaştırma projesi olmadığını belirten Hamzaçebi, “Böylece bu projeyle İstanbul nüfusu 30 milyona doğru giden bir megapole dönüşecektir” dedi.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!