Topbaş: Yanlışlık varsa gereken ceza verilir

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: Yanlışlık varsa gereken ceza verilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 23:12

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gazetecilerin Taksim – Sarıyer seferini yapan İETT otobüsünde şoförle genç bir çift arasında, "Otobüs seks yapma yeri değil" sözüyle çıkan tartışma ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kadir Topbaş, "’Olayın boyutlarını tam olarak bilmiyorum. Olay gerçekleştiğinde, bize Budapeşte’de yansıdı. Tabii, İETT Genel Müdürlüğü ve ilgili departman içindeki birim bunu incelemeyi aldı. Gerekli çalışmayı yapacak. Orada görgü tanıkları ve kayıtlar var, gereken yapılacaktır. Boyutunu tam olarak bilemediğim için net olarak bir şey söylemem mümkün değil. Bir yanlışlık varsa gereken cezalar verilir" dedi.

Haberin Devamı

BU SALDIRILARI KINIYORUM

Beraberindeki heyet ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, temaslarını tamamlayarak yurda döndü. THY ait bir uçakla saat 16.45’de Budapeşte’den İstanbul’a gelen Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "YSK’nın bazı bağımsız milletvekili adayının adaylığını iptal etmesinin ardından İstanbul’da da bazı olaylar yaşandı, belediye otobüslerine saldırılar oldu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şunları söyledi:

”Maalesef istenmeyen bazı olaylar olmuş. Belediye otobüsleri, itfaiye araçları ve bazı kamu araçlarına saldırılar olmuş. Fedakarca çalışan kamu görevlilerine bunların yapılmaması lazım. Çok yanlış, doğru değil. İnsanlar demokratik ülkelerde fikirlerle taleplerini dile getirirler. Bunu kınıyorum. Bunlar Türkiye’nin ekonomisini, turizminin etkileyebilecek olaylar. Öğrencilerden dikkatli olmalarını rica edeceğim. Çünkü bizler 68 kuşağından insanlarız bu senaryoları biz geçmişte çok yaşadık. Arkadaşlarımızdan niceleri mağdur oldu. Aynı filmin tekrar sahneye konması gibi değerlendiriyorum. Öğrencileri ikaz etmek istiyorum. Tabii ki demokratik haklar talep edilecek, yanlışlar varsa düzeltilecek. Ama bir eylem boyutuna ve kamu mallarına zarar verecek boyuta gelmemeli. Kamu malları bu gençliğin ve kuşakların kullanacağı mallardır.”

TEMASLAR HAKKINDA DA BİLGİ VERDİ

Budapeşte’ye yaptığı iki günlük ziyareti hakkında da bilgi veren Kadir Topbaş, Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos’un İstanbul’a yaptığı ziyaretin ardından ikili ilişkileri geliştirmek için kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Kadir Topbaş, ”Budapeşte ve İstanbul, Macaristan ve Türkiye ilişkilerinin, kültür ve turizmin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Gelecek yıl Budapeşte’de İstanbul kültür günleri adlı bir aktivite yapmayı düşünüyoruz, bunları konuştuk. Teknik heyetlerimiz karşılıklı görüşmeye devam edecek. Çok verimli ve olumlu bir ziyaret oldu. Budapeşte Belediye Başkanı’na Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’ne (UCLG) üye olmasını teklif ettim. Kendileri de kabul etti” dedi.

Kadir Topbaş ayrıca, Budapeşte’de Gül Baba türbesini de ziyaret ettiğini, ayrıca şehri gezdiğini de belirterek, 6 yıl önce gördüğünden biraz daha farklı bir Budapeşte gördüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!