Siyaset artık Facebook ve Twitter’da

Güncelleme Tarihi:

Siyaset artık Facebook ve Twitter’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 01:23

Kuzey Afrika’da hükümet deviren halk gösterilerinin, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenmesi sosyal medyanın gücünü gözler önüne seriyor.

Türkiye’de de 2011 genel seçim çalışmaları sırasında en çok rağbet gören mecra, sosyal paylaşım siteleri olacak. Cumhurbaşkanı AbdullahGül, Twitter’da 251 bin takipçisi ile Türkiye’de en fazla takip edilen siyasetçi. Gül, dış gezilerinde çektirdiği fotoğrafları önce Cumhurbaşkanlığı sitesinde, sonra Twitter’da yayınlıyor. Gül, en son Afrika turunda çıplak ayakla, bir balıkçının yanındayken kameralara yansımıştı.

Erdoğan’ın takipçisi 82 bin kişi

Twitter’daki takipçilerinin sayısı 82 bini bulan Başbakan Tayyip Erdoğan, genellikle resmi programları ve konuşmalarını paylaşıyor. Başbakan daha önce hesabı onun adına arkadaşlarının takip ettiğini açıklamıştı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Facebook’ta takipçi sayısı 1 milyonu aşarken Twitter’daki takipçi sayısı 125 bin. Kılıçdaroğlu, genellikle seçim projelerinden bahsediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Twitter’da aralarında BDP Milletvekili Hasip Kaplan’ın da bulunduğu 42 bin kişi izliyor. Fakat o hiç kimseyi takip etmiyor. Bahçeli’nin hesabı 3 Nisan’dan beri sessiz. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Başbakan’ı Twitter’dan eleştiriyor. Vural’ın son mesajlardan biri şu: “Kendisine önerim Obama ile bir one minute şov yapmaları.”

Bağımsız milletvekili Hasip Kaplan ve BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise her sabah takipçilerini Kürtçe ve Türkçe “Günaydın-Roj bas” diye selamlıyor. Bağımsız İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel takipçilerini mitinglere davet ediyor. Başmüzakereci Egemen Bağış, yurtdışı gezilerindeki gelişmeleri ve fotoğrafları twitter’da paylaşıyor. Siyasetçiler arasında en fazla mesaj gönderen isim ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Gökçek’in 56 bin takipçisi bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!