Türkiye'de YGS protestosu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede YGS protestosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2011 16:27

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında öğrenci protestosu vardı. Binlerce lise öğrencisi Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) şifre iddialarıyla ilgili protesto gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı

YGS PROTESTOLARINDAN FOTOĞRAFLAR

İSTANBUL

Bir sosyal paylaşım sitesinde örgütlenerek Taksim Meydanı’nda bir araya gelen öğrenciler, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) şifreli soru iddialarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti. ÖSYM Başkanı Ali Demir, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın istifa etmesini isteyen öğrenciler, sınavsız üniversiteye giriş sisteminin getirilmesi gerektiğini ifade ettiler. 

GİRESUN

 

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifre iddiaları Giresun’da Liseliler Platformu tarafından protesto edildi. Liseli gençler Atatürk Anıtı’na üzerinde ’Sınavın kölesi olmayacağız’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

 

ADANA

 

Haberin Devamı

Adana’da bir grup öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreleme olayını düzenledikleri ilginç eylemle protesto etti. Birbirinden ilginç yazıların bulunduğu dövizler taşıyan öğrenciler, yürüyüş sırasında ’isyan’ diye bağırarak koşarken, eylem sonunda YGS deneme sınavı kitapçığı yırtıp, halay çekti.

 

TUNCELİ

 

Tunceli’de de yaklaşık 100 kadar öğrenci, saat 12.30’da çarşı merkezindeki Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Şifre iddialarını protesto eden öğrenciler, ’Yalan dolan YGS’ye isyan’ pankartı ile ÖSYM ve AK Parti aleyhine sloganlar atarak, Cumhuriyet Caddesi’ne doğru yürüdü.

 

ELAZIĞ

Eğitim- Sen Elazığ Şubesi yönetim kurulu üyesi Musa Doğan ve bazı yöneticiler, YGS mağduru öğrencilerle birlikte şube binası önünden Postane Meydanı’na kadar yürüdü. ’Şifresiz eğitim istiyoruz’ sloganları atarak, PTT Meydanı’na yürüyen Eğitim-Sen’li yöneticiler ve öğrenciler, açtıkları dövizlerle YGS’deki şifre iddialarını protesto etti.

 

ANTALYA

 

Haberin Devamı

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde bir grup öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme yapıldığı iddialarına karşı protesto gösterisi yaptı. Öğrenciler gösteri sonunda, ’Fesupanallah’ adlı şarkıyı söyledi.

 

BURSA

 

Bursa’da yaklaşık 1500 öğrenci 27 Mart 2011 Pazar Günü yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifre tartışmalarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.


ÇANAKKALE

 

Şifre iddialarıyla gündeme gelen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Çanakkale’de de protesto edildi. ’Soruyu Bir Bilene Bir De Gülen’e Sor’ ve ’Nimet Ç. gitsin, Behzat Ç. gelsin’ yazılı dövizler taşıp kırdıkları kalemlerini havaya fırlatan liselilerin eylemine CHP’liler de destek verdi.

 

ZONGULDAK

 

Haberin Devamı

Ereğli İlçesi’nde yaklaşık 500 öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifre iddialarını sloganlarla yürüyerek protesto etti. Ellerindeki dövizlerle yürüyen öğrenciler, ’ÖSYM defol, bu gelecek bizim’, ’ÖSYM bizi de tatmin etsene’, ’ÖSYM bizlere hesap verecek’, ’ÖSYM hesap ver, öğrencinle konuş’, ’Öğretmenim bize de şifre çalıştır’ sloganları attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!