BU MAHALLEDE KADIN BİRLİĞİ VAR

Güncelleme Tarihi:

BU MAHALLEDE KADIN BİRLİĞİ VAR
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2011 00:12

Bu yoksul mahallede kadınlar birlik oldu, kurdukları Kooperatifle sorunları çözecek, çocuklara daha güzel bir gelecek bırakacaklar.

Haberin Devamı

PROGRAMI BURADAN Ä°ZLEYEBÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z

Senem Gül, Ä°stanbul'un yoksul bir mahallelerinden biri olan Nurtepe'de yaÅŸayan bir ev hanımı… Gül, mahalle kadınlarının ortak sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla Ä°lk Adım Kadın Kooperatifi'nin kurulmasına öncülük ederek, kadın liderliÄŸine de yeni bir yön vermeyi baÅŸardı.   Â

Senem Gül'ün öyküsü Sabancı Vakfı desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programında izleyicilerle paylaşıldı.

Senem Gül, 1998'de Nurtepe'ye yerleştiğinde, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının önündeki engelleri fark etti. Etnik kökenleri, siyasi görüşleri birbirlerinden farklı bir grup kadın ile birlikte, mahalleli kadınların bir araya gelip, sorunlarını tartışacakları ve çözüm üretecekleri bir merkez yaratmak üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

2004 yılında kurulan İlk Adım Kadın Kooperatifi'nde, çocuklara okul öncesi eğitim, kadınlara vatandaşlık hakları eğitimleri, eşlerine ve kayınvalidelerine ise kadına yönelik şiddet konusunda eğitimler veriliyor. Kooperatifte, çocuklar için bir oyun odasının yanı sıra, üretim için bir atölye ve ikinci el giyim satış dükkanı bulunuyor, eğitim alan "mahalle anneleri"nin çocuklara bakması sağlanıyor, kadınlar için kolektif iş imkanları yaratılıyor.

Senem Gül, ev hanımı olarak yerleÅŸtiÄŸi Nurtepe'de kendi sorunlarından yola çıkarak baÅŸlattığı çözüm arayışını, tüm mahallenin kadınlarını da demokratik bir ÅŸekilde sürece dahil ederek sürdürüyor. Kurulmasına öncülük ettiÄŸi Ä°lk Adım Kadın Kooperatifi, kadın liderliÄŸinde yarattığı yeni model ile bugün 800'den fazla kadına ulaşıyor.        Â

 "Fark Yaratanlar" programına konu olacak isimler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurular arasından seçiliyor. Seçilen Fark Yaratanlar, her Perşembe günü saat 20:50'de CNN Türk ekranlarından izleyicilerle buluşuyor.

"Fark Yaratanlar" televizyon programında yayınlanan tüm Fark Yaratan videolarına www.farkyaratanlar.org, www.sabancivakfi.org web sayfalarından ulaşılabilmektedir, ayrıca Facebook, Twitter ve YouTube'da takip edilebilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!