Kılıçdaroğlu: "Kitabı indirmedim ama ..."

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Kitabı indirmedim ama ...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 11:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Şık’ın kitap taslağının internet üzerinden onbinlerce kişi tarafından paylaşılmasını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin ekonomi yazarlarıyla bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan toplantı sonrası gazetecilerin sorularını  yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan  gazeteci Ahmet Şık'ın kitap taslağının internette yayımlandığı anımsatılarak,  “Savcılık da soruşturma başlattı. Siz de örgütsel bir suç işlemiş, kitabı  indirmiş olabilir misiniz?” şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:
“Kitabı indirmedim ama şunu gösteriyor; yasaklarla bir yere  varılamayacağını gösteriyor. Yasaklarla 21. yüzyılın Türkiye'sinde sonuç  alamazsınız. Artık bunu o kararı veren yargıcın da görmesi lazım, dünyayı bilmesi  lazım, dünyayı tanıması lazım. Basılmamış kitabın yasağı mı olur? Eğer siz yasak  getirirseniz, yasağın getirdiği sonuç bu olur. Sanıyorum en güzel yanıtı da Sayın  Cumhurbaşkanı verdi, kitabın çok daha geniş kitlelere ulaşmasını yargıçlar  sağladılar.”

Haberin Devamı

"BAŞKA KONU BULAMADI GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR"

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Genelseçimler sonrası başkanlık sistemini referanduma götürebiliriz” şeklindeki  açıklamasını hatırlatması üzerine, “Gündemi değiştirmek için başka bir konu  bulamadı Sayın Başbakan herhalde. Başkanlık sistemini tartışmaya açmak istiyor.  Gereksiz bir şey. Türkiye'nin sorunları var, asıl o sorunları çözmek gerekiyor”  dedi.

ŞIK'IN KİTABINI 12 SAATTE 90 BİN KİŞİ İNDİRDİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!