Polisin kitap raporu

Güncelleme Tarihi:

Polisin kitap raporu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2011 02:52

Gazeteci Ahmet Şık’ın “İmamın Ordusu” kitap taslağı imha edilmeden önce, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 49 sayfalık inceleme raporunda, taslakta Anayasal kurumların hedef alındığı ve Ergenekon soruşturmasının Fethullah Gülen cemaatince yürütülen bir tertip ve düzmece olduğu vurgulanarak kamuoyundaki güvenin sarsılmaya çalışıldığı belirtildi.

12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan rapordan bazı maddeler şöyle: ? Kitapta emniyet teşkilatı içerisinde Fethullah Gülen grubunun örgütlendiğine dair iddialara yer verildiği görülmüştür. Kitapta ayrıca, ‘Sicili Fethullahçı görevi daire başkanı’, ‘Polis akademileri Fethullahçı örgütlenme merkezi’ gibi başlıklar altında konular ayrıntılı anlatılmıştır.

Çalışma ile Emniyet’in cemaat tarafından ele geçirildiği ve TSK’nın karşısında alternatif silahlı bir güç oluşturulduğu öne sürülerek devletin kurumları arasında çatışma çıkarmayı hedeflediği görülmüştür. ? “İmamın ordusu” başlıklı kitap çalışmasının, Ergenekon terör örgütünün talimat ve yönlendirmeleri ile yapılan bir çalışma olduğu, bu çalışmayı aktif olarak Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın, Sabri Uzun ve odatv çalışanları ile henüz kimliği tespit edilemeyen diğer şüpheliler tarafından yapıldığı anlaşılmıştır. ? Kitabın seçimler öncesi yayınlanması planlanarak, ülke gündemini etkilemeyi ve yönlendirmeyi amaçladığı görülmüştür.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!