"Yegane amacım sahtekarlığı ortaya çıkarmaktır"

Güncelleme Tarihi:

Yegane amacım sahtekarlığı ortaya çıkarmaktır
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 22, 2011 17:32

"Balyoz Planı" davasının 19. duruşmasında, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in savunması alınıyor. Savunmasının aralıksız 10 saat sürebileceğini ifade eden Özden Örnek, "Bu konuşmamda sizlere iddia makamının hakkımdaki iddialarını, bu iddialar ile ilgili kanıtları ve sonunda da iddianamenin kendisini değerlendirecek ve aleyhimdeki iddialara karşı cevaplarımı sunacağım" dedi.

ÇETİN DOĞAN'IN ÇAPRAZ SORGUSU TAMAMLANDI

"Ä°SMÄ°M Ä°RADEM DIÅžINDA KULLANILMIÅžTIR"

Balyoz Planı, Suga Planı, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda çıkan belgeler ve 1. Ordu Komutanlığı’nda 5-7 Mart 2003 tarihinde gerçekleşen plan semineriyle ilgili bilgisi olmadığını belirten Örnek, "Bu konular ile ilgili olarak hiç kimse ile görüşme yapmadım, hiç kimseye emir vermedim. Belge olarak kabul edilen bütün yazılar benim iradem dışında yazılmış ve ismim iradem dışında kullanılmıştır" diye konuştu.

"YEGANE AMACIM BÃœTÃœN SAHTEKARLIK KANITLARINI ORTAYA KOYMAKTIRÂ

Sadece sorulara cevap verebileceğini kaydeden Örnek, "Ancak Balyoz olayını ilk duyduğum Ocak 2010’dan itibaren düşündüğüm yegane olasılık, ben yapmadığım halde beni bu konuya dahil ettiklerine göre davaya konu olan ‘bütün olay bir sahtekarlıktır’ oldu. Amaçları bu ülkenin Başbakan’ı dahil herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. İşte bu nedenle susmayıp, sahtekarların ve sahtekarlar ile işbirliği yapanların bütün foyalarını ortaya çıkarma yolunu seçtim. Bu nedenle yegane amacım bütün sahtekarlık kanıtlarını ortaya koymaktır" ifadesini kullandı.

"RAPOR SANKİ BUHARLAŞIP UÇTU"

Örnek, avukat Hüseyin Ersöz’ün gündeme getirdiği iki askeri bilirkişi raporundan birinin soruşturma savcıları tarafından görmezden gelindiğini iddialarıyla ilgili olarak da "Adli emanete dahi konmayan bu rapor sanki buharlaşıp uçmuştur. Bu rapor 19 Şubat 2010 tarihinde Jandarma Yüzbaşı Hakan Erdoğan tarafından gönderilmiştir. Raporda, Balyoz belgelerinin 2007-2009 tarihleri arasında yaratıldığı ve 1. Ordu bilgisayarlarında bu belgelerin izinin bulunmadığını değerlendirmektedir" diye konuştu.

Özden Örnek’in savunmasının alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 24 Mart Perşembe gününe erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!