Tokat, Ankara'da bomba etkisi yarattı

Güncelleme Tarihi:

Tokat, Ankarada bomba etkisi yarattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 00:00

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, Şırnak’ın Silopi ilçesinde katıldığı Nevruz kutlamalarında, başkomisere tokat atması Ankara'da bomba etkisi yarattı. BDP'li Tuncel'e; Başbakan Erdoğan 'densiz' MHP lideri Bahçeli 'çapulcu' eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise 'Yazıklar olsun' dedi. Ayrıca, Şırnak Emniyeti BDP'li Sebahat Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

     

Şırnak Emniyet Müdürlüğü dün Silopi'de meydana gelen BDP istanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner'i tokatlaması ile ilgili olarak hem Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na hem de Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK: RE’SEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Silopi’de BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tunceli’in Başkomiser Murat Çetiner’e tokat atmasıyla ilgili açıklama yaptı. Aıklamada, Silopi Başsavcılığı’nın şikayet aranmaksızın soruşturma başlattığı bildirilirken şöyle denildi:

"21.03.2011 tarihinde Şırnak ilimizin Silopi İlçesi’nde gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları sırasında, İstanbul BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in görevli emniyet amirini tokatladığı ve hakaret ettiği yönünde bazı basın yayın organları tarafından yapılan haberler ve bu olayın ilgili emniyet birimleri tarafından Silopi Cumhuriyet Başsavcılığımıza ihbar edilmesi üzerine, olayda meydana gelen suçun takibinin şikayete bağlı suçlardan olmaması nedeniyle, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığımızca şikayet aranmaksızın olayla ilgili 21.03.2011 tarihinde re’sen soruşturma başlatılmış olup, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bu konuda yapılan suç duyurusu da daha önceki evraka eklenmiştir."

Haberin Devamı

BDP'Lİ SABAHAT  TUNCEL KONUŞTU
 
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde tartıştığı Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Başkomiser Murat Çetiner'e tokat atıp, hakaret eden  BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, olayın ardından dün açıklama yaptı. Tuncel: "Arkadaşlarımız tamam burada oturacağız" demesine rağmen gaz bombası sıktılar. Bu aslında Silopi emniyetinin kürt halkına yaklaşımının bir göstergesidir. Bunun sadece Silopi Emniyeti ile alakalı olduğunu düşünmüyoruz. Valilik bizzat emir vermiştir. Başbakan bu görüntüleri izlesin. Ankara'da oturup konuşmakla olmuyor. Kim kimi tehdit ediyor, açığa çıksın. Başbakan halkımıza yönelik tehditten vazgeçsin. Çünkü valilik ve emniyet Başbakan'a, İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır" dedi.

Haberin Devamı

ATALAY'DAN AÇIKLAMA

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BDP İstanbul  Milletvekili Sebahat Tuncel'in polise tokat atmasını, “Orada yapılan büyük bir  haksızlık, büyük bir yanlış. Yazıklar olsun o milletvekiline” sözleriyle  değerlendirdi.

Atalay, TBMM'de, Nevruz kutlamaları sırasında BDP'li Tuncel'in polise tokat atmasıyla ilgili soruları yanıtladı. “Polis belli ki bir konuda bir şeyi açıklamaya çalışıyor ama  milletvekili ona tokat atıyor. Polis ne yapabilir bunun karşısında” diyen  Atalay, olay anının çok kritik olduğunu ifade etti. Polisin büyük bir olgunluk  gösterdiğini belirten Atalay, “Bunun değerlendirmesini millete bırakıyorum”  diye konuştu. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiç kimsenin kimseye tokat atma hakkı yok. Görevini yapan polise ise  hiç kimsenin hakkı yok. Bir milletvekilinin bırakın polisi herhangi bir vatandaşa  böyle bir hakkı yok. Polis orada farklı bir tutumda bulunsaydı herkes polise  hücum ederdi. İşte (milletvekiline şöyle tutumda bulundu, şöyle kaba davrandı)  falan. Orada yapılan büyük bir  haksızlık, büyük bir yanlış ve yazıklar olsun o milletvekiline.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN:

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin bugün Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle New York’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Şahin, Şırnak’ın Silopi ilçesinde katıldığı Nevruz kutlamalarında, başkomiseri tokatlayan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'le BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın Batman'daki Nevruz gösterileri sırasında taş atmasına ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, "Maalesef son derece üzüntü verici bir davranıştı.TBMM’nin hiçbir üyesi bu tür bir davranışta bulunmamalıdır.

BAŞKOMİSERE TOKAT

Haberin Devamı

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde katıldığı Nevruz kutlamalarında, güvenlik güçleri ile yürüyüş yapmak isteyen grup arasında çıkan gerginlik sonucu tartıştığı başkomisere tokat attı. Tuncel’in tokat attığı an kameralara yansıdı...
   
ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde nevruz kutlamalarına yaklaşık 20 bin kişi katıldı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de katıldığı kutlamalar sonrası yaklaşık 2 bin kişi, ilçe merkezinde bulunan Sanat Sokağı’ndaki ’barış çadırı’na yürümek istedi, polis izin vermedi.

Tuncel ile polis yetkilileri arasındaki görüşmeler sonuçsuz kalınca, grup yürüyüşe geçti. Bunun üzerine güvenlik güçleri de yürümekte direnen gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Basınçlı su ile ıslanan İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile destek kuvvet olarak Şırnak merkezden gelen başkomiser Murat Çetiner arasında tartışma başladı. Tartışma sırasında sinirlenen Tuncel, Başkomisere, “Alçaklar. Ne yapıyorsunuz?” dedikten sonra tokat atarak, “Ne yapıyorsunuz, ne yaptınız çocuklara” dedi. Çetiner, Tuncel’in tepkisi üzerine, “Sizi uyardık. Ama uymadınız. Bize taş attınız. Biz de müdahale etmek zorunda kaldık” dedi. Tepkisini sürdüren Tuncel, ile Başkomiser Çetiner arasındaki diyalog şöyle:
 
Kandil kostümlü vekil

BATMAN’da önceki günkü Nevruz kutlamalarına yaklaşık 80 bin kişi katıldı. Alanda kurulan platforma bölücübaşı Abdullah Öcalan, bazı PKK’lıların fotoğrafları, PKK’yı simgeleyen bezlerin yanı sıra, Türkçe ve Kürtçe pankartlar asıldı. BDP Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, önceki günkü kutlamalar sırasında PKK’lıların giydiği elbise ve Mekap ayakkabısıyla konuşmasını yaptı. BDP’liler nevruz kutlamalarının ardından, Özal Bulvarı üzerindeki demokratik çözüm çadırı çevresinde toplandı. Burada bazı grupların önlem alan polise taş atması üzerine olaylar çıktı, polis göstericileri tazyikli su ve gözyaşartıcı gaz kullanarak dağıttı. Olaylar sırasında, polis kamerasının çektiği görüntülerde Bengi Yıldız’ın bir süre elinde taşla araçların üzerine doğru yürüdüğü görülüyor. Yıldız, amacının birilerine yönelik saldırı amaçlı olmadığını belirterek, barış çadırı önüne geldiklerinde polisin sert müdahalesiyle karşılaştıklarını söyledi. Çadıra boyalı su ve biber gazı sıkıldığını belirten Yıldız, “Biz de panzer ve polis otolarının güzergâhtan geçmemeleri için yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapattık. Elimdeki taş, yoldan geçenlere uyarı niteliğindeydi. Yoksa ne polise ne de başka bir kimseye o taşı atmak için teşebbüste bulunmadım. Bizi o kadar sıkıntıya soktular ki, kendimizi zor tuttuk. Mağdur olan taraf bizdik” dedi.

/images/100/0x0/55eb1cd8f018fbb8f8abeb36


‘Üzerime gelinseydi taşı atardım’

DÜN Siirt’teki Nevruz kutlamalarına da katılan Yıldız, elindeki taşlı görüntüleri şöyle savundu: “Üzerimize gelseydiler taş da atacaktık. Bir vekil olarak değil, bir Kürt olarak tepkimi dile getirdim.”

Öcalan mitingi

ŞANLIURFA’da, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı nevruz kutlaması PKK mitingine döndü. Öcalan posterleri ile PKK’yı simgeleyen bezlerin açıldığı mitingde sık sık teröristbaşı lehine sloganlar atıldı. Kutlamalara çetebaşı Abdullah Öcalan’ın kız kardeşi Fatma Öcalan ile birlikte katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise AK Parti iktidarına yüklenerek, “AKP copu, panzeriyle BDP’yi bitireceğini sanıyorsa, buradan söylüyorum; sizin önünüzde diz çöken namerttir” dedi.

Haberin Devamı

CHP'Lİ ARITMAN: BDP'Lİ TUNCEL VE AK PARTİLİ ÖZTÜRK TOPLANTIDA KONUŞMASIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!