Ankara Valisi'nden Anıtkabir'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Ankara Valisinden Anıtkabire ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 12:20

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığındaki heyet, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Anıtkabir'de düzenlenen törene 4. Kolordu Komutanı ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Güler, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, şehit aileleri ve gaziler Ankara Garnizonu'nda görevli TSK personeli ve aileleri, askeri öğrenciler, erbaş ve erler, öğrenciler, öğretmenler ve bazı derneklerin temsilcileri de katıldı.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet adına Vali Yüksel, çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yüksel, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Yüksel, deftere şunları yazdı:
“Büyük Atatürk, vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde hür ve bağımsız bir millet olarak bayrak dalgalandırmamızın ve yaşamamızın gerçek kahramanları, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Türk milleti tarih boyunca var olma mücadelesinden hep başarıyla çıkmış ve bugünün güçlü ve saygın Türkiye'sinin temelinde bu şanlı mücadele ve zaferler yatmaktadır. Türk vatan ve milletinin ebedi varlığı Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü ve al bayrağının yüceliği uğruna ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimiz ve onların dul ve yetimlerine sahip çıkılması, milletimizin tarihine ve mazisine olan bağlılığının bir ifadesidir.

Vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız bir millet olarak yaşamamızın gerçek kahramanları ile Cumhuriyetimizin kurucuları ve koruyucularına Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da ve vatanımızın her sathında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden kahramanları, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin aydınlık zihninde, vefakar sinesinde ve engin sevgisinde ebediyete kadar yaşayacak olan aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Yüksel, defteri imzaladıktan sonra yanındaki gazilerle tören alanında bekleyen öğrenci ve askerlerle sohbet etti.

Törenin ardından avluda bekleyenler sırayla Ata'yı ziyaret etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!