3’er polisle 10 ekip

Güncelleme Tarihi:

3’er polisle 10 ekip
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2011 00:00

İbrahim Tatlıses’i vuranları bulmak için çabalayan İstanbul Emniyeti, 3’er polisten 10 özel ekip oluşturdu. Ekiplerin 8’i saha araştırması yapacak ve delil toplayacak. 2’si ise toplanan görüntüleri saniye saniye izleyecek. Organize Suçlar ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği soruşturma kapsamında 110 kişinin ifadesi alındı.

Haberin Devamı

 

TATLISES VURULMADAN BİRKAÇ SANİYE ÖNCE / WEB TV 

ÜNLÜLER HASTANEYE AKIN ETTİ / FOTO GALERİ

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

ASAYİŞ Şube Müdürlüğü İbrahim Tatlıses’i vuranları bulmak için 3’er polisten oluşan 10 özel ekip kurdu. Ekiplerden 8’ine sahada araştırma ve delil toplama, ikisine ise toplanan görüntüleri saniye saniye izleme görevi verildi. Özel ekip şu ana kadar İbrahim Tatlıses’in yakınlarının da arasında olduğu 110 kişinin ifadesini aldı. Soruşturmaya Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü de destek veriyor.

Hayranlar serbest

Silahlı saldırıdan saniyeler önce İbrahim Tatlıses’le hatıra fotoğrafı çektiren 2 kişi dün bulunarak ifadeleri alındı ve serbest bırakıldı. Bu 2 kişinin kimlikleri açıklanmadı. Önceki gün bir televizyon programını arayıp saldırı anında orada olduğunu iddia eden Soner Çalışkan isimli bir izleyici, İbrahim Tatlıses’le fotoğraf çektiren bir kişinin “Hay” diye bağırdığını, hareketleri ve ses tonunun tuhaf olduğunu söylemişti.

Telefonla tespit

Tatlıses’e yönelik saldırıyla ilgili soruşturma, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı kararla derinlik kazandı. Savcılık, çok önemli olaylarda başvurduğu, suikastin olduğu saat ile öncesindeki zaman dilimi kapsayan, bölgedeki telefon görüşmelerinin tespiti için mahkemeye başvurdu. Savcılığın talebini değerlendiren mahkeme, olay sırasında bölgede yapılan bütün telefon görüşmelerinin tespitine karar verdi. Bu yöntem 2008’de uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Engin Temel cinayetinde de kullanılmış, ancak cinayetin failleri yakalanamamıştı.

Görüntüleri verin

Savcılık ayrıca bölgedeki banka, kamu kurumları ve iş merkezlerine polis kanalıyla yazı göndererek saldırının gerçekleştiği yeri ve saldırganların kaçış güzergâhını gören kameralar varsa görüntülerin teslim edilmesini istedi.

Haberin Devamı

Korumalar ifade verdi

İBRAHİM Tatlıses’in korumaları emekli özel harekâtçı Mehmet Selahattin Aldemir, emekli polis Uğur Mazlum, şoför Hakan Çalışkan ve koruma aracının şoförü Cengiz Karatürk, dün sabah saatlerinde ifade vermek için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi. 6 saat süren ifadelerinde korumaların “İbrahim Bey’in bildiğimiz bir hasmı yok. Her Pazar aynı saatlerde programı biter. Çıkacağımız saat aşağı yukarı bellidir. O gece de 30-40 metre ilerledikten sonra saldırı gerçekleşti. Ne olduğunu anlayamadık. İbrahim Tatlıses ve Buket Damla Çakıcı yaralanınca bir an önce hastaneye götürmek istedik. Bu yüzden de saldırıyı yapanları takip edemedik” dedikleri öne sürüldü.

Haberin Devamı

Demek ki o an koruma yeterli değil

ESKİ İçişleri Bakanı Beşir Atalay gazetecilerle sohbetinde, “Tatlıses’in korunması daha iyi olabilirdi” yorumunu yaptı. Tatlıses’in özel harekatta yetişmiş bir korumasının bulunduğunu belirten Atalay, ancak bu korumanın olay anında arkada kaldığını belirterek, “Demek ki o an o koruma yeterli değil” dedi. Atalay, saldırının kalaşnikof marka otomatik tüfekle yapılması için de, “o çok enteresan” demekle yetindi.

Kalaşnikof temiz

İBRAHİM Tatlıses’in vurulduğu Kalaşnikof marka tüfekten çıkan 11 boş kovan ile Mercedes marka otomobile saplanan kısmen deforme olmuş mermi çekirdeğinin Kriminal Şube Müdürlüğü’nde yapılan incelemesi tamamlandı. Polisler boş kovan ve mermi çekirdeğini, Türkiye’de daha önceden ele geçirilmiş ya da bir suçta kullanılmış tüfeklerden alınan örneklerle karşılaştırdı. Saldırganların kullandığı Kalaşnikof’un daha önce hiçbir olayda kullanılmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

 
 
 
 

İRANLI SPİKER TATLISES İÇİN AĞLADI / WEB TV

SON KONUŞMASINDA ÖLÜMDEN BAHSETMİŞTİ / WEB TV 

TATLISES'İN SALDIRIYA UĞRADIĞI YERİN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

KÜÇÜK BİR MAĞARADA DOĞDU İMPARATOR OLDU- Tatlıses'in hayat öyküsü  

NAMLUNUN SOĞUK YÜZÜNÜ GÖREN ÜNLÜLER- Foto-galeri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!