Yıldız Teknik Üniversitesi'nde kavga

Güncelleme Tarihi:

Yıldız Teknik Üniversitesinde kavga
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 13:31

TÜRKİYE Komünist Partisi’nin (TKP) Haziran ayında yapılacak genel seçimlerle ilgili hazırladığı "Boyun eğmeyen 500 bin kişi arıyoruz" başlıklı 10 maddelik seçim afişini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Balmumcu Kampüsü’ne asmak asmak isteyen öğrencilerle, BDP sempatizanı öğrenciler arasında çıkan şise ve taş kullanılan kavgada, her iki gruptan 9 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Öğle saatlerinde çıkan kavgaya ilk olarak üniversitedeki özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Daha sonra olay yerine Çevik Kuvvet Ekipleri ve çok sayıda ambulans sevkedildi. Kavgada yaralanan 9 yaralı, Taksim Eğitim ve Araştırma ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı. Bir süre sonra çeşitli sivil toplum kuruluş temsilicileri de okula geldi. 2 saat süren görüşme sonrası, saat 14.30’da 40 kişilik TKP’li grup bir kapıdan, BDP sempatizanı 30 kişilik grup da diğer kapıdan ayrıldı. Her iki gruptan da gözaltına alınan olmadı.

Kavga sonra açıklama yapan, üniversitenin öğrencilerinden TKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mert Uzun, "Arkadaşlarımız bir grup BDP’linin saldırısına uğradı. Yaralanan 6 arkadaşımız hastanelerde tedavi görüyor. Kavga, afişteki 8. maddeden kaynaklanıyor" dedi. Uzun’un kavganın nedeni olarak gösterdiği 8. madde şöyle:

Haberin Devamı

"TKP’nin güçlü olduğu bir Türkiye’de kimse bir yandan ülkeyi satıp, bir yandan da birlik bütünlük edabiyatı ile milliyetçiliği pompalayıp düşmanlık üretemez. Halkları birbirine düşürecek söylemler. Alıcı bulamaz. Kürtlerin umutsuzluk içinde emperyalist ülkelerden, cemaatlerden ya da ayrılıktan medet umar hale getirilmesine kimse izin veremez. Farklı etnik kökenlerden insanların birbirine güveni pekişir. Birçok okulda İngilizce, Fransızca ve Almanca eğitim verilirken, bu ülkeninin dilllerinden Kürtçe üzerindeki yasaklama ve kısıtlamalar kolay kolay savunulamaz"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!