Seçim istifaları

Güncelleme Tarihi:

Seçim istifaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 00:00

Milletvekili genel seçimleri için adaylık başvurusunun son gününde bürokratlar istifa kuyruğuna girerken, yargıdan da sürpriz istifalar geldi. Sincan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile Ergenekon sanığı İlhan Cihaner istifa edip emeklilik dilekçelerini verdi. Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, AB Genel Sekreteri Volkan Bozkır da adaylık için görevlerinden ayrıldı. HAK-İŞ Genel Başkanı Salim USLU da istifa ederek AKP'den aday olacak.

Haberin Devamı

AB GENEL SEKRETERİ DE SİYASET YOLUNDA

İŞTE İSTİFA EDEN DİĞER İSİMLERİN LİSTESİ




Başbakan’ın A Takımı aday

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki 3 isim de dün görevlerinden istifa ederek AK Parti’den aday adayı oldu. Başbakanlık İletişim Koordinatörü olarak görev yapan Prof. Nabi Avcı, dün akşam itibarı ile istifasını sundu. Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç da istifasını sunan isimler arasında yeraldı. Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın yabancı devlet adamları ve misyon şefleri ile yaptığı görüşmelerde yanında bulunuyordu. Çağatay Kılıç, bu görüşmelerde aynı zamanda Başbakan Erdoğan’a tercümanlık da yapıyordu.

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da AK Parti’den aday adaylığı için istifa etti. Yalçın Akdoğan, Başbakan Erdoğan’ın sabah görüşme yaptığı ilk isimlerin başında geliyor. Akdoğan, her sabah Başbakan Erdoğan’a bazı günlerde evinden Başbakanlık makamına kadar makam aracında günlük gelişmelerle ilgili bilgi veren isim olarak tanınıyor. Başbakan Erdoğan’ın günlük konuşmalarını da Başdanışman sıfatı ile Yalçın Akdoğan hazırlıyor.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Özel Kalem Müdürü Mücahit Durmuşoğlu ile 3 danışmanı Ahmet Oğuz, Ebabil Mehmet Büker ve Ahmet Berat Çonkar da aday adaylığı için istifa etti.

AK Parti’nin aday adayları

Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, AB Genel Sekreteri Volkan Bozkır, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, SGK Başkan Yardımcısı Fatih Acar, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya, Sağlık Bakanlığı İletişim Danışmanı Osman Güzelgöz, Atatürk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şanal Tosun, Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Büyük, TBMM Personel Muhasebe Daire Başkanı Fatih Uğurlu, TBMM Destek Hizmetleri Müdürü Nedim Küçüker, TBMM Parlamenter Hizmetleri Müdür Yardımcısı Salih Kurnaz, TCDD Genel Müdür Yardımcıları İsmet Duman ve Veysi Kurt, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever, Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü Mevzuat ve Koordinasyon Daire Başkanı Ceyhan Yalçın, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcısı Sait Septioğlu, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Ercan Şimşek ve Yardımcısı Mustafa Kiremitçi, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Kılınç, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Kültür Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurahman Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Başmüfettişi Selahattin Ertaş. Pollmark Anket Şirketi’nin sahibi Ertan Aydın.

CHP’nin aday adayları

GrupYorum eski solisti, müzik öğretmeni Hilmi Yarayıcı, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Türk- İş’e bağlı Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Alkaya, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aziz Konukman, Ankara Üniversitesi SBF’den Doç. Dr. Seyhan Erdoğdu, KESK/Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ATO Başkanı Sinan Aygün, Başbakanlık Başmüşaviri Özgün Ökmen, Merkez Valisi Ali Serindağ, Ankara Cumhuriyet Savcısı Türker Tok, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar.

MHP’nin aday adayları

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ulaştırma Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan daire başkanları İsmet Saka ve Ejder Oruç. İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy.

MHP’den aday olmak istiyorum

Kayıp trilyon davasında Cumhurbaşkanı Gül’ün yargılanmasına karar vererek dikkatleri üzerine çeken Sincan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz MHP’den aday adayı olmak için dün istifa etti. Kaçmaz, şunları söyledi: “Tam bağımsız bir yargı ve hukuk devleti için bu aşamadan sonra siyaset arenasında mücadele etmek dışında bir seçim kalmadığından siyasete giriyorum. Türkiye’nin sorunlarının milliyetçi kadrolarla çözüm bulacağına inandığım için, Türk milletinin ve Türk yargısının sorunlarına çözüm bulabilmek için Sayın Bahçeli’nin de kabul etmesi halinde, MHP’den aday olmak istiyorum.”

Partisinin ismini açıklamadı

Ergenekon terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla yargılanan ve Adana Savcılığı’na atanan Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısı İlhan Cihaner de dün milletvekili adayı olmak için istifa ve emeklilik dilekçesi verdi. Cihaner, hangi partiden aday adayı olacağı konusunda bir açıklama yapmazken, CHP’den aday adayı olacağı iddia edildi. Ergenekon’dan tutuklanan, itiraz sonucu serbest bırakılan ancak yargılanması devam eden Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de CHP’den aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Yargıtay’daki görevlerini bıraktılar

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) eski Başkanvekili ve Yargıtay üyesi Kadir Özbek’le Yargıtay Tetkik Hakimi ve YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan da dün milletvekili adayı olmak için Yargıtay’a emeklilik ve istifa dilekçesi verdiler. Yargıdan milletvekili adayı olmak için emekli olan diğer isimler şöyle: Adalet Bakanlığı Müşaviri Ekrem Çelebi (AK Parti), Ankara Savcısı Türker Tok, Yargıtay Savcısı Muzaffer Hatipoğlu, Ankara Savcısı Mehmet Yücesoy, Eyüp Savcısı Ali Özgündüz (CHP), Şişli Hakimi Mithat Ali Kabaali.

Silivri’den aday adaylığı istifası

Devrimci Karargah Örgütü davası kapsamında Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı milletvekili aday adaylığı için kamudaki görevinden istifa etti. Haliç’te yaşayan Simonlar adlı kitabın yazarı Avcı’nın CHP’ye adaylık başvurusu yapacağı ileri sürülüyor.

İktidar partisinden aday olmam

Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay, milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti. Daha önce iki kez görevden alınan ve mahkeme kararıyla tekrar görevine dönen Erbay’ın CHP’den aday olması bekleniyor. Erbay, “Bir tanesi tek kişilik kararnameyle olmak üzere şahsımı iki kez görevden alan iktidar partisinden aday olmam ya da o partinin beni aday göstermesi hayatın normal akışına aykırıdır” dedi.

Polis de aday itfaiyeci de

EmnİyeT Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın milletvekilliği adaylığı için istifasının ardından Emniyet’te adaylık için peş peşe istifalar geldi. Milletvekili adaylığı için istifa edenler arasında 1. sınıf emniyet müdüründen polis memuruna kadar her rütbeden polis var. Aday adaylığı için 12 emniyet müdürü, 2 başkomiser, 1 komiser yardımcısı, 4 emniyet amiri, 10 polis memuru görevinden ayrıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve İETT’den de 17 personel istifa etti. Memur, doktor, mühendis, müdürlerin yanı sıra Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım da milletvekili adaylığı için görevini bıraktı.

Haberin Devamı

 HAK-İŞ Genel Başkanı Salim USLU da istifa ederek AKP'den aday olacak.

Haberin Devamı

RTÜK BAŞKANVEKİLİ YERLİKAYA, AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

KONYA’da Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanvekili Prof.Dr. İlhan Yerlikaya, 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

RTÜK Başkanvekilliği görevinden dün istifa eden Prof.Dr. İlhan Yerlikaya, bugün AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Prof.Dr. Yerlikaya, "AK Parti’nin ülkemize tam demokrasiyi getiren çağdaş ve demokratik bir parti olması, temel hak ve özgürlüklere saygılı, özgür ve çoğulcu medya ortamını savunan, sosyal ve ekonomik kalkınmayı gerçekleştiren, sağlıkta, eğitimde ve yayıncılık alanlarında çok önemli başarılara imza atmış olmasından dolayı AK Parti’yi seçtim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!