İşte yeni Adalet Sarayı

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni Adalet Sarayı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2011 12:06

Avrupa’nın 'en büyük Adalet Sarayı' olan İstanbul Adalet Sarayı 4 Mart'ta açılacak. Yapımına 27 Temmuz 2007’de başlanan Adalet Sarayı İnşaatı açıldığında bünyesinde 5 bin kişinin çalışacağı, günlük ise 70 bin kişinin ziyaret edeceği dev bir kompleks olacak. Başbakan Erdoğan Adalet Sarayı'nı gezdi ve ilk yorumunu yaptı. Erdoğan, ''Allah buraya düşürmesin'' dedi.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ ADALET SARAYI / Foto Galeri 

 

Ä°stanbul’dakiÂmevcut Adli Hizmet binalarının artan iÅŸ yüküne baÄŸlı olarak yetersiz kalması nedeniyle Sur içindeki Adli Hizmet binalarının bir araya toplanması için ÇaÄŸlayan'da inÅŸa edilen projede sona gelindi. Kompleks, 4 Mart’ta BaÅŸbakan ErdoÄŸan tarafından açılacak. 

 

Haber 7 internet sitesinden Kenan Biter'in haberine göre, 237 milyon 960 bin lira keÅŸif bedelli ihale bedeliyle Bayındırlık ve Ä°skan Bakanlığı’nın bugüne kadar gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduÄŸu en yüksek bedelli projelerden birisi olma özelliÄŸini de taşıyan İstanbul Adalet Sarayı inÅŸaatı ile ilgiliÂProje Müdürü Sevim Özyurt, 42 bin m2 üzerinde, 328 bin m2’lik inÅŸaat alanına sahip projenin yapımında 850 işçinin çalıştığını, 40 taÅŸeron firma veÂyüzlerce tedarikçi firma ile iÅŸbirliÄŸi yapıldığını belirterek, inÅŸaattan 120 bin kamyon hafriyatın çıkarıldığını söyledi.

Haberin Devamı

19 KAT, 19 BLOKÂ

Dev kompleks 19 kat ve birbiriyle bitiÅŸik 19Âbloktan oluÅŸurken, farklı kat ve bloklardaÂ73 adet asansör ve 48 adet yürüyen merdiven bulunuyor. Kompleksin içinde 326 duruÅŸma salonu, 267 savcı odası, 442 hakim odası, 354 kiÅŸililk konferans salonu ile 4 adet 50’şer kiÅŸilik seminer salonu yer alıyor. Projede ayrıca, ofisler, hizmet odaları, avukat görüşme odaları, yemekhaneler, kafeteryalar, kütüphane, kreÅŸ, postane, banka ÅŸubeleri, saÄŸlık ünitesi gibi bölümlerde yer alacak.

 

KAMUDA Ä°LK KEZ Ä°KÄ°NCÄ° CAM CEPHE KULLANILDI

 

Adalet Sarayı Projesi’nde; 62 bin metrekare su yalıtımı, 185 bin metrekare ısı yalıtımı, Yangın güvenliği için çeşitli ebatlarda bin 450 adet yangın kapısı bulunurken, dış cephede 55.000 m2., iç cephelerde 110.000 m2 olmak üzere toplam 165.000 m2 doğal granit, 175.000 m2 granit seramik kullanıldı. Dış cephesi cam giydirme ve doğal granit kaplı olan yapıda, kamu binası olarak ilk kez ikinci cam cephe sisteminin bu binada kullanıldığını söyleyen Proje Müdürü Sevim Özyurt, bu sistem ile enerjide yüzde 30 civarında tasarruf sağlanacağının altını çizdi.

 

Haberin Devamı

MAHKUM OTOPARKTAN GİRECEK, ASANSÖRLE SALONA ÇIKACAK

 

Mahkumları koridorlarda kimselerin göremeyeceğini söyleyen Özyurt, güvenlikle ilgili olarak ''Mahkumlar cezaevi araçlarıyla 7. bodruma kadar inecek, buradan da tutuklu koridorundan tutuklu bekleme odalarına konulacak. Hangi salonda duruşması var ise mahkumun, Jandarma nezaretinde sadece tutukluların geçtiği koridor üzerinden duruşma salonuna doğrudan ulaşacağı asansörüne bindirilerek, salona götürülecek. Bu sayede adliye kapısında istenmeyen durumların meydana gelmeside engellenmiş olacak'' dedi.

 

11 ADLÄ°YE BÄ°NASI TEK BÄ°NADA TOPLANACAK

 

Ä°stanbul, BeyoÄŸlu, ÅžiÅŸli, Eyüp, Fatih adliyeleri olmak üzere toplam 5 adliye ve Sultanahmet, Sirkeci, Gülhane, Levent, BeyoÄŸlu, ÅžiÅŸli Ceza, ÅžiÅŸli Hukuk, ÅžiÅŸli Ä°cra, ÅžiÅŸli Ä°cra Mahkemesi, Fatih, Eyüp adliye binaları olarak toplam 11 ayrı binadaki adliyeler Ä°stanbul Adalet Sarayı çatısı altında toplanacakken,ÂÄ°stanbul Barosu iseÂkendisine tahsis edilmiÅŸ 14 ayrı odada faaliyetini yürütecek.

 

Haberin Devamı

ÇAĞLAYAN MEYDANI NİSAN AYINA YETİŞİYOR

 

Dev kompleksin ön tarafında yer alan, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, Ä°l Özel Ä°dare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ortaklaÅŸa yürüttüğü ÇaÄŸlayan Meydanı’nda trafiÄŸin yeraltına indirilmesine iliÅŸkin inÅŸaat çalışmalarında daÂsona doÄŸru yaklaşılıyor.ÂÄ°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir Topbaş’ın Nisan ayında tamamlanacağını söylediÄŸi ÇaÄŸlayan Meydanı için ÅŸimdiye kadar 36 gecekondu ve iÅŸyeri yıkılırken, bitirildiÄŸinde iseÂ22 bin metrekarelik alanı ile Ä°stanbul'un en büyük meydanına dönüşecek.

 

BAÅžBAKAN ERDOÄžAN, Ä°STANBUL ADALET SARAYI'NI GEZDÄ°

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Çağlayan’da yapımı devam eden İstanbul Adalet Sarayı’nı gezip, incelemelerde bulundu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte yaklaşık 1,5 saat boyunca adliye binasında kalan Başbakan Erdoğan, Adalet Sarayı’nın avlusunda kendisini bekleyen işçilerle fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, incelemelerinin ardından ayrılırken gazetecilerin sorularını da yanıtladı ve ''Allah buraya düşürmesin'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!