ODTÜ'den Gümüşlük'e kampüs

Güncelleme Tarihi:

ODTÜden Gümüşlüke kampüs
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 13:12

ORTA Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bodrum Gümüşlük’te kampus kurmak için çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

12’si öğretim görevlisi toplam 102 kişilik bir çalışma grubuyla Gümüşlük’e gelen ODTÜ ekibi, Gümüşlük Kemal Durmaz İlköğretim Okulu’nda düzenlenen konferansa katıldıktan sornra kampusun yapılacağı alanı gezip incelemelerde bulundu.

Çalışma grubunun başkanı ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Yıldırım Yavuz, "Bodrum Yarımadası’nın ve özellikle Gümüşlük’ün tarihi ve kültürel açıdan sahip olduğu değerlerle örtüşen bir akademik birim oluşturmayı planladık. Gümüşlük’te mimarlık, sanat tarihi, arkeoloji, tekne tasarımı, endüstri tasarımı ve su ürünleri gibi amaçlara yönelik bir kampus yapacağız" dedi.

Gümüşlükte kurulması planlanan kampus alanı için Ankaralı işadamı Mehmet Durmaz 45 dönümlük bir arazisini ODTÜ’ye bağışladı.

Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire, konuyla ilgili açıklamasında, "Dünyada doğal güzellikleri, balığı ve eşsiz gün batımıyla ünlü olan Gümüşlük ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin birleşmesi de çok önemli bir gelişme olacak. Gümüşlük’e yapılması planlanan fakülte yerleşkesi beldemize geliştirici anlamda pek çok şey kazandıracak. Bu Gümüşlük için çok önemli bir adımdır. Belediye ve Gümüşlük halkı olarak bu girişimde üzerimize düşen her görevi memnuniyetle yapacağız. Kampusun yapılacağı 45 dönümlük arazisini eğitime katkı olması amacıyla ODTÜ’ye bağışlayan Mehmet Durmaz’a bu örnek davraşından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!