‘Virüs’le hesap boşaltıyorlardı

Güncelleme Tarihi:

‘Virüs’le hesap boşaltıyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

Bilişim polisi, peşinde olduğu Nedim K. ve Muzaffer P.’nin spam e-postalarla gönderdikleri virüs programlarıyla birçok kişinin banka hesaplarını sıfırladığını belirledi. 5 ilde yapılan operasyonla 100 milyon lira civarında boşaltılmayı bekleyen hesaplar bulunduğu anlaşıldı.

İSTANBUL Bilişim Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay önce banka müşterilerinin şikâyetleri üzerine başlattığı çalışmada, daha önce internet dolandırıcılığından emniyette kaydı bulunan Nedim K. ve Muzaffer P.’nin isimlerine ulaştı. 2 hacker’ın spam e-postalarla gönderdikleri zeus, trojan ve keylogger virüs programlarıyla hesapları boşalttıkları belirlendi.

35 kişilik çetenin estetikli ‘Komutan’ ı

Geçen pazartesi İstanbul’un 17 ilçesi ile Manisa, Sakarya, Düzce ve Zonguldak’taki adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Nedim K., Muzaffer P. ve yüzünde sürekli birtakım değişiklikler yapan “Komutan” lakaplı Cemil K.’nin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Yapılan araştırmada çetenin 19 hesaptan 1 milyon 150 bin lira çektiği belirlenirken, 1158 kişinin hesap bilgilerine ulaşıldı. 1158 hesapta 100 milyon lira civarında boşaltılmayı bekleyen hesaplar bulunduğu anlaşılırken, çete üyelerinin banka hesaplarına el koyuldu.

Zeus virüsü nasıl işliyor

ÇETE, Zeus adı verilen virüsü e-posta yoluyla gönderiyor. E-postayı açan kişinin bilgisayarlarına yerleşen virüs, bankaların sitesine girildiği zaman aktif hale geliyor. İnternet bankacılığı sayfası açıldığı anda Zeus, bankanın güvenlik uygulaması olduğunu belirten yeni bir pencere açıyor. Kullanıcı bu pencereye telefon, e-posta ve kişisel bilgilerini giriyor. Verdikleri telefon numarasına virüslü mesaj geçilerek telefonlar şebeke üyelerinin telefonlarına yönlendiriliyor. Bankalardan gelen tek kullanımlık şifre güvenliği seçeneği de böylece aşılıyor. Daha önce hacker’lar, şüphelilerin telefon hatlarının ikizini çıkararak bu adımı geçiyordu. Bu yöntemin ilk kez kullanıldığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!