Libya'dan 60 saatlik kaçış

Güncelleme Tarihi:

Libyadan 60 saatlik kaçış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 12:45

Libya’da yaşanan karışıklıktan radarı ve telsizi bulunmayan bir tekne ile kaçan 7 Türk, Datça’ya geldi. 23 metrelik ’Hicret-1’ adlı römorkör ile kaçmayı başaran Türkler, "Şantiyede 13 arkadaş daha var. Her an herşey olabilir" dedi.

Haberin Devamı

RADAR VE TELSİZ OLMADAN GELDİLER

Libya Lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı güçlerin, çalıştıkları yer yakınlarındaki Derna kentini bombalayacağı yolundaki haberler üzerine, Türk dalgıçlar Halil İbrahim Arslan (30), Haldun Özkoç (31), Murat Özpınar (33), Ufuk Teksen (31), Ercan Altay (38), Fatih Aksu (38) ve kaptan Levent Usta (45), 22 Şubat Salı akşam saatlerinde ’Hicret-1’ römorkörü ile denize açıldı. Bölgedeki bir Türk şirketinde dalgıç olarak çalışan Türkler, radarı ve telsizi bulunmayan tekne ile 60 saat süren bir yolculuğun ardından Datça’nın Körmen Limanı’na ulaştı. Karaya ayak bastıklarında sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten ve ambulans istemeyen dalgıçlar, önce Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Dalgıçlar, burada işlemlerinin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Şener Tokcan’a ait Fora Otel’de geceyi geçirdi.

Dalgıçlardan Fatih Aksu, salı günü normal çalışmalarını yaptıklarını, kimseye bir şey söylemediklerini ve akşam üzeri açıldıklarını belirtti. Aksu, "Yaklaşık 1 yıldır Libya’nın Derna yakınlarındaki Soussa bölgesinde deniz suyundan tatlı su üreten bir firmada çalışıyorduk. Ayaklanma sonrası çıkan söylentilerden çok korktuk. Canımızı kurtarmak için arkadaşlarla kaçmaya karar verdik. Limandan çıkış bile alacak durumda değildik. Çünkü gözümün önünde limanı yakmışlardı. 24 Şubat Perşembe gecesi Datça açıklarına ulaştık. İzmir’e doğru yolumuza devam etmek istedik ancak hava muhalefeti ile karşılaşınca Knidos Antik Kenti’nin açıklarından geri dönme kararı aldık. Türkiye’ye ulaştığımız için çok mutluyuz" dedi. DEKO Denizyolları Ltd. Şti.’nde çalıştıklarını kaydeden Aksu, İstanbul’a gitmek istediklerini, ancak hava koşullarının şu anda kendilerine engel olduğunu söyledi.

Libya’da yaşananlardan sonra kaçmayı başardıklarını için mutlu olduklarını, ancak orada kalan diğer Türkler için endişelendiklerini kaydeden Aksu, "Bizim çalıştığımız şantiyede başka taşeron şirketlerden 13 arkadaş daha var. Durum çok ciddi. Her an herşey olabilir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!