Tünelli fuhuş çetesine baskın

Güncelleme Tarihi:

Tünelli fuhuş çetesine baskın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 13:33

İSTANBUL’da, iş vaadiyle kandırarak Türkiye’ye getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptıran, uyuşturucuya alıştıran şebeke çökertildi. Zanlıların baskınlar sırasında kaçmak için evin salonundan başlayan ve üç farklı noktaya çıkışı olan yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir tünel kazdığı ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

TÜNELLİ FUHUŞ ÇETESİNE BASKIN / FOTO GALERİ

İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı’na gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler teknik takibe başladı. Soruşturmada Arnavutköy, Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde liderliğini Hamit T.’nin yaptığı şebekenin organize bir şekilde fuhuş yaptırdığı ortaya çıkarıldı. Yaklaşık 2 ay süren telefon dinlemelerinin ardından 19 Şubat saat 21.00 sıralarında operasyon için düğmeye basıldı. Arnavutköy’de 7 ev 3 pansiyon, Küçükçekmece’de 1 ev, Avcılar’da 2 ev olmak üzere toplam 13 yere eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda şebekenin yönetim kadrosunda bulunan 11 kişi gözaltına alındı. Zorla fuhuş yaptırılan 7 kadın da kurtarıldı.

"İŞ BULACAĞIZ" DİYEREK FUHUŞA ZORLAMIŞLAR

Soruşturmada şebekenin çalışma yöntemleri de ortaya çıkarıldı. Buna göre, zanlılar özellikle eski Doğu Bloğu ülkelerinde gazetelere ilan vererek daha iyi bir yaşam ve iş vaadiyle kadın aradılar. Kendilerine başvuran kadınları uçakla Türkiye’ye getirdiler. "Giriş işlemlerini halledeceğiz" diyerek kadınların pasaportlarına el koyduklar. Kadınları Arnavutköy, Avcılar ve Küçükçekmece’de bulunan bazı otellere ve pansiyonlara yerleştirdiler. Daha sonra yüksek miktarlarda senet imzalatarak borçlandırdıkları kadınları fuhuş yapmaya zorladılar. Fuhuş yapmayı kabul etmeyen kadınları dövüp ölümle tehdit ettiler. Zanlılar kadınları uyuşturucuya da alıştırdı.

KAÇMAK İÇİN 100 METRE TÜNEL KAZMIŞLAR

Operasyon sırasında zanlılara ait evlerde yapılan aramalarda biri kuru sıkıdan bozma 3 tabanca, çok sayıda mermi, uyuşturucu maddeler, çalıştırdıkları kadınların pasaportları, çok sayıda telefon hattı ele geçirildi. Zanlıların güvenlik güçlerinin baskınlarından kurtulmak için bir evin içine tünel kazdıkları belirlendi. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemede tünelin evin salonundan üç farklı yere açıldığı öğrenildi. Yapılan incelemede tünelin toplam uzunluğunun yaklaşık 100 metre olduğu belirtildi.

KADINLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

Organize fuhuş çetesinin elinden kurtarılan 7 yabancı uyruklu kadın, jandarmada verdikleri ifadelerinde zanlılardan şikayetçi oldu. Kadınlar vizeleri olmadığı için işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine gönderilecek. Zanlılar arasında bulunan Ekrem T.’nin 2 Ağustos 2008’de İstanbul’da Eren Kuru’nun öldürülmesiyle ilgili arandığı belirlendi. Jandarma soruşturmasının ardından adliyeye gönderilen zanlılardan şebekenin başındaki Hamit T. ile birlikte M.T., C.U. ve Ekrem T. nöbetçi mahkemede tutuklandı. Şüpheliler cezaevine konuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!