Tutuklu Em. Albay'dan 51 No'lu DVD iddiası

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu Em. Albaydan 51 Nolu DVD iddiası
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 22, 2011 10:59

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 105'inci duruşması görülmeye başlandı. Bugünkü duruşmada tutuklu sanık emekli Albay Mustafa Levent Göktaş savunmasına devam ediyor. Göktaş, ''51 No'lu DVD, delil koymaya en müsait odaya kondu'' iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da bulunduÄŸu 28'i tutuklu toplam 117 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruÅŸmasına tutuklu sanıklar Ä°nönü Ãœniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih HilmioÄŸlu, BaÅŸkent Ãœniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli TuÄŸgeneral Levent Ersöz, emekli Albay Hasan Atilla UÄŸur, Ä°brahim Özcan, OÄŸuz Bulut, Servet Kaynak ve Mehmet Koral katılmadı. Tutuksuz sanıklardan ise Ä°lyas Çınar duruÅŸmada hazır bulundu.Â

 

"51 NOLU DVD, DELÄ°L KOYMAYA EN MÃœSAÄ°T ODAYA KONULDU"

 

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, yarım kalan savunmasının alınması için tutuklu sanık emekli Albay avukat Mustafa Levent Göktaş'ı sanık kürsüsüne aldı. Göktaş, iddianamede, ''Bazı yargı mensuplarının kişisel yaşamlarıyla ilgili elde ettiği görüntü kayıtlarını ihtiyaç duyulduğu zamanda onlara karşı tehdit ve şantaj amaçlı kullanmak üzere kaydedip sakladığı'' suçlamasına dayanak gösterilen 51 No'lu DVD'nin bulunduğu Ankara’daki avukatlık bürosundaki aramayı, görüntüler eşliğinde detaylı olarak anlattı. 51 No'lu DVD'nin delil koymaya en müsait oda olan avukat Özge Evci'nin odasına konulduğunu savunan Göktaş, ''O oda büroya girdiğinizde hemen karşınıza çıkıyor. Ayaküstündeki bir oda. Benim odam ise daha içerde ve köşede. Odaya giren kırmızı kazaklı başkomiser dava dosyası içerisinden çok kısa sürede DVD'yi sanki orada olduğunu biliyormuş gibi çıkarıyor. Arama ve el koymayı yapan polis benim odam ve sekreterin odasını ise üstünkörü arıyor'' dedi.

 

Haberin Devamı

"ÇAY GETİRMEYE GİTMİŞ, O ARADA DVD'Yİ KOYMUŞLAR"

 

Avukat Özge Evci çok iyi niyetli bir insan olduğunu ifade eden Göktaş, ''Abla bize çay getirirmisin' demişler. O da koşmuş çay getirmeye gitmiş, o arada 51 No'lu DVD'yi odaya koymuşlar'' diye konuştu.

 

Haberin Devamı

"BENÄ°M KORKACAÄžIM BÄ°RÅžEY YOK"

 

51 No'lu DVD üzerinde yapılan incelemede DVD'nin kırık olduğunu ve üzerinde kendisinin de dahil olmak üzere hiçbir parmak izinin bulunmadığını belirten Göktaş, ''Benim korkacağım birşey yok. DVD adli emanette kırık çıktı. Benim gidip emanetteki DVD'yi kıracak halim yok. DVD üzerindeki parmak izleri ise tamamen silinmiş. Bu izleri DVD'yi odama koyan kişiler kasten silmiştir'' ifadesini kullandı. Bu DVD'ye 51 numarasının verilmesinin ise tesadüf olmadığını öne süren Göktaş, "Davanın sanıklarından emekli Albay İlyas Çınar da bulunduğu iddia edilen DVD'ye de 51 numarası verilmiştir. Bu tür deliller hep bu şekilde şifrelenmiş" dedi.

 

Haberin Devamı

Duruşma tutuklu anık Leven Göktaş'ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!