Öğrencilere 'veli izni'

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere veli izni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 15:40

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, lise öğrencilerinin velilerinin okul müdürlüklerine yazılı olarak başvurmaları halinde beyan edecekleri sürenin “özürlü devamsızlık” olarak değerlendirilmesi, veli dilekçelerinin özür belgesi gibi işlem görmesi talimatı verdi. ÖSYM'den yapılan açıklamada ise YGS tarihinde değişiklik olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

YGS TARİHİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Çubukçu, lise öğrencilerinin okula devamsızlıkları ile ilgili genelge yayımladı. Genelgede, ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin özürlü devamsızlıkları ile ilgili yönetmelik hükümlerinin uygulanmasında tereddüte düşüldüğü yönünde Bakanlığa bilgiler geldiğini belirten Çubukçu, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin konuya ilişkin maddesini hatırlattı.

Yönetmelikte, “Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz olarak devam etmeyen öğrenciler notları ne olursa olsun başarısız sayılır” ve “Özürlü ve özürsüz devamsızlıklar ile okul yönetimince verilen izinlerin toplamı 45 günü aşamaz. Kaza, ölüm, doğal afet, yangın, göz altına alınma, tutuklanma ve uzun süreli tedaviyi gerektiren hastalık nedeniyle yapılan devamsızlıkların özürlü devamsızlıktan sayılabilmesi için özrün resmi kurumdan alınacak belge veya resmi/özel sağlık kurum veya kuruluşlarınca düzenlenecek raporla belgelendirilmesi ve özrü takip eden 5 iş günü içinde okul yönetimine bildirilmesi gerekir. Zorunluluk hallerinde özrün bildirim süresi okul yönetimince uzatılabilir” hükümleri yer aldığına işaret eden Çubukçu, şunları kaydetti:
“Ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan son sınıf öğrencilerimizin Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na hazırlanmakta oldukları göz önünde bulundurularak, sınav streslerinin azaltılması, derslere motivasyonlarının sağlanması ve sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmeleri amacıyla bu öğretim yılına mahsus olmak üzere yönetmelikte belirtilen toplam süreyi aşmamak kaydıyla öğrenci velisinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurması halinde beyan edeceği sürenin de özürlü devamsızlık olarak değerlendirilmesi ve veli dilekçesinin özür belgesi gibi işlem görmesi öğrenci ve velilerine moral kazandıracaktır.”

Yönetmeliğe göre öğrenciler 20 gün özürsüz, 25 gün de özürlü devamsızlık yapabiliyor. Özürlü devamsızlık için yönetmelikte belirtilen durumlar için resmi belge, rapor alınması gerekiyor. Ancak genelgeyle, resmi rapor alınmasına gerek kalmadan öğrenciler velilerinin izniyle 25 güne kadar devamsızlık yapabilecek. Böylece öğrencilerin resmi belge, rapor almadan devamsızlık yapabilecekleri toplam süre 45 gün olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!