Erzurumlu kadınlar isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Erzurumlu kadınlar isyan etti
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2011 14:02

TCDD’nin dergisi Raillife’de Erzurumlu kadınların küçük düşürülmesini protesto etmek için toplanan sivil toplum örgütleri Gar Müdürlüğüne siyah çelenk bıraktı. Dergileri yırtarak çiğneyen Erzurumlu kadınlar Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı sorumlular hakkında işlem yapması için göreve çağırdı.

Haberin Devamı

SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR / FOTO GALERİ

TCDD’ye aylık ’Raillife’ dergisinin Åžubat sayısında yer alan ’Trenden kaçan oÄŸlan’ baÅŸlıklı yazıda, "Mustafa Çetin Baydar anlatmıştı. Tren Erzurum’a geldikten sonra YeÅŸilçam’da artist olma heveslisi Erzurum kızları, trenle Ä°stanbul’a kaçarlar, türlü maceralar yaÅŸadıktan hatta çam dibine yatırıldıktan sonra, tabii artist olamadan ancak ’kız gittim, kadın geldim’ havasında tekrar memleketlerine dönerler" demesi büyük tepki toplamıştı.Â

Bugün öğle saatlerinde TCDD Erzurum Gar Müdürlüğü önünde toplanan kadınlar, makaleyi kaleme alan yazar ile dergi yönetimine tepki gösterdiler. Bazı partilerin ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği kadınlar, Gar Müdürlüğü binasının önünde basın açıklaması yaptıl. Burada konuşan Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, "Erzurum gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin hem kilidi, hem anahtarı olan bir şehrin kadınına olur olmaz iftiralarla bir yazı yazılmıştır. Bu kadar haysiyet kırıcı, iffet kırıcı durum olamaz. Bu nasıl iftiradır, bühtandır? Nasıl bir insanlıktır? Nasıl bir nefrettir? Nasıl bir haysiyetsizliktir?" diye konuştu.

ÖZÃœR YETERLÄ° BULUNMADIÂ

Suçlu olarak tek kişiyi görmediklerini belirten Zekiye Çomaklı, Erzincanlı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı göreve çağırarak, "Ulaştırma Bakanı Yıldırım komşu oğlumuz. Erzurumlu kadınların ağabeyisi olarak görüyoruz. Kendini bilmez eline kalem alarak yazar diye ortaya çıkanları, bunu kontrol etmeyen sorumluları yanına alarak özür dilettirecek ve görevden alacaktır. Biz kadınlar olarak bunu bekliyoruz. Bunun öyle yazılı açıklamayla, özürle hallolmayacağının bilincindeyiz. Kimse bizi kandırmasın. Komşumuzun oğlunu, bunu temizlemeye davet ediyoruz. Aksi takdirde bu kalabalığın en az yüz katıyla Ankara’ya doğru yola çıkacağız" dedi.

TCDD’YE İKİ SİYAH ÇELENK BIRAKILDI

Derginin kapatıldığına ilişkinr kendilerine bilgi ulaştığını, bunu da iyi niyet gösterisi olarak kabul ettiklerini ifade eden Çomaklı, derginin daha edepli, haysiyetli, güzel çıkamasını temenni etti.

TCDD Gar Müdürlüğü binasına önce sivil toplum örgütleri adına Zekiye Çomaklı, daha sonra da MHP Kadın Kolları İl Başkanı Ecehan Tunçer, siyah çelenk bıraktı. Ecehan Tunçer, yazının Erzurum kadınına büyük hakaret içerdiğini ve nefretle kınadıklarını bildirdi. Basın açıklaması sonrası yaklaşık 100 kadın buldukları dergileri yırtarak, ayakları altına aldı ve çiğnediler. Kadınlar, yazıyı ve dergiyi alkışlarla protesto ettikten sonra dağıldılar.

Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler (AKP), TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın yazıdan dolayı Erzurumlu kadınlardan özür dilediğini bildirdir. Küçükler, Erzurum’da yerel gazetede yayımlanan açıklamasında, Genel Müdür Karaman’ın toplattığı derginin yayın hayatına son verme kararı aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!