KılıçdaroÄŸlu: "AKP'nin kulakları çok büyük"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: AKPnin kulakları çok büyük
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2011 10:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin kulaklarının çok büyük olduğunu söyleyerek, "Bunlar telekulak iktidarı. Vatandaşın derdini değil, telefonda ne konuştuklarını merak ediyorlar. AKP'nin kulukları çok büyük. Derdiniz varsa telefonla anlatın da belki Recep bey Ankara’dan duyar" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu bu sabah parti otobüsüyle Düzce’nin KaynaÅŸlı Ä°lçesi’ne geldi. Otobüsten partilileri selamlayan KılıçdaroÄŸlu kısa bir konuÅŸma yaptıktan sonra Düzce’ye gitti. Ä°ÅŸsiz gençlere yönelik kiÅŸisel geliÅŸim eÄŸitimi olan ’Gence Artı Projesi’nin açılışına katılacağı, Konak Düğün Salonu’nun önünde davul zurna ile karşılanan KılıçdaroÄŸlu, yaklaşık 400 kiÅŸiye seslendi. Düzgün, temiz ve namuslu siyaset yapacaklarını belirten KılıçdaroÄŸlu şöyle konuÅŸtu:Â

"Bu kardeşiniz sizin için çalışacak. Sizin derdiniz benim derdim. Bir çocuk, 2.5 aylık bir çocuk, annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa bu hepimizin ayıbıdır. Siyasetçilerin ayıbıdır. Hele hele iktidardakilerin ayıbıdır. Nasıl olur da 2.5 aylık bir çocuk anne kucağında açlıktan ölür. Manisa’daki bir gazi yatağında açlıktan ölür. Nasıl olur da Afyon’daki bir köyde vatandaşlar böbreklerini satarlar. Bu ayıbı 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde tarihe gömeceğiz."

Haberin Devamı

’VATANDAŞ TELEFONLA KONUŞMAKTAN KORKUYOR’

İnsanların telefonla konuşmaya korkar hale geldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye aydınlığa kavuşsun diye, herkesin karnı doysun diye mücadelemizi yapacağız. Mücadele sadece aş ve iş değil. Özgürlük de getireceğiz. Düşünebiliyor musunuz, 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde vatandaş telefonla konuşmaktan korkuyor. Allah allah! Telefondan niye insan korkar? ’Acaba bir şey söylersem beni dinliyorlar mı?’ diye. AKP’nin kulakları çok büyük. Bunlar telekulak iktidarı. Vatandaşın derdini değil, telefonda ne konuştuklarını merak ediyorlar. Derdiniz varsa telefonla anlatın da belki Recep Bey Ankara’dan duyar."

’KUL HAKKI YEMEYENLERE İMKAN VERİN’

CHP’nin kapılarının herkese açık olduğunu, partide herkese yer olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelsin, hepimize yer var burada. Hepimizin karnı doyar. Komşumuzu, ülkemizi düşünürüz. Siyaset kendini değil, halkını düşünmek zorundadır. Geçtiğimiz dönem etnik kimliği siyasete alet ettiler. İnancınız da, etnik kimliğiniz de başımın üstüne. Biz sizin dertlerinize talibiz. Unutmayın AKP de bu ülkenin rantına talip. Aramızdaki fark bu. Halkın iktidarında herkes rahat bir nefes alacak. Halkın her katmanının desteğini bekliyorum. Türkiye’yi temiz siyaset özlemiyle buluşturacağız. Bir de siyasette zenginleşmeyen, kul hakkı yemeyenlere imkan verin. İlla kul hakkı yemek mi lazım iktidar olmak için? Milleti dolandırmak mı lazım iktidar olmak için? Halkı düşünen, halk için çaba harcayan yeni CHP’yi düşünün. Bu ülkeyi çok daha güzel yöneteceğiz. Eğer bunlara teslim ederseniz ülkenin hali meydandadır. İşçi haline baksın, emekli haline baksın. ’Yetmiyor bizi biraz daha ezin’ diyorlarsa eyvallah, ona da saygımız var. Ezilmeye razıysanız bir şey diyemem. Ama gönlüm razı değil."

Haberin Devamı

AÄ°LE SÄ°GORTASI

İktidarının kömür dağıtımında yolsuzluk yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, CHP’nin ’Aile Sigortası’ projesini anlattı. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Aile sigortasında kadının banka hesabına 600 lira yatıracağız diyoruz. ’Parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. Sen demiyor musun ’Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden bir tanesiyiz’ diye. Madem o kadar büyük bir ekonomi, vatandaşa makarna dağıtırkin, kömür dağıtırken para var, onun yoksulluğunu sömürürsün para var. Ama adam gibi bankaya parasını yatır. İster makarna alsın, ister kömür alsın. Ama neden bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Orda da yolsuzluk yapıyorlar da onun için. Sadece kömür işinde yaptıkları yolsuzluk 1 milyar lirayı aşkın. Yoksula kömür dağıtıyorlar. Eyvallah. Evinde doğalgaz var kömür dağıtıyor. O zaman doğalgazı bedava ver. Kullanmadığın doğalgazın parası olarak İran’a 1 milyar 600 milyon dolar para verdiler. Yazık günah değil mi? Bize de ’nereden bulacaksın kaynak’ diyorlar. Devleti iyi yönetirsen kaynak bulursun. Yeter ki kul hakkı yeme. Devleti iyi yönet. Yeter ki milletine sahip çok. O zaman kaynak var."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından gençlere iş istihdamı yaratan iş adamlarına plaket verdi.

KAZADA ÖLEN DENİZ’İN AİLESİNİ ZİYARET

Kemal Kılıçdaroğlu, geçen pazar günü pişmaniye satarken TEM yolunun Kaynaşlı gişelerinden çıkan otobüsün altında kalarak yaşamını yitiren 14 yaşındaki Deniz Koçyiğit’in, Ağa Mahallesi Ağlar Sokak’ta oturan ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, evin önündeki çadırda taziyeleri kabul eden Servet Koçyiğit’e baş sağlığı dileğinde bulundu. Koçyiğit’in bir komşusu ailenin ekonomik desteğe ihtiyacını ifade ederken, Kılıçdaroğlu arkadaşlarının ilgileneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu daha sonra pazar yeri ve otopark açılışı için Yığılca’ya gitti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!