Aday oluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Aday oluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 00:00

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İkinci Ergenekon Davası’nın dünkü 102’nci duruşmasında söz alan tutuklu sanık gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay seçimde milletvekili adayı olacaklarını açıkladılar.

Tuncay Özkan, “Siyasetin içinde olacağız. Bütün partilerin tekliflerine açığız” derken, Mustafa Balbay ise “Bize yapılan siyasi bir saldırı olduğu için siyasi bir karşılık vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonraki yaşamımı siyasetçi olarak sürdürmem gerektiğine inandım ama kalemimi bırakmayacağım. Milletvekilliği adaylığını bir sığınma, bir dokunulmazlık altına girme olarak görmüyoruz. Mücadelemizi oraya taşıyacağız. Sevenlerimizin bunu böyle algılamasını istiyoruz” diye konuştu.

Yarbay Dönmez: Ben gömmedim

Duruşmada savunmasını tamamlayan tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez ise “Eğer suçum varsa Mustafa Kemal’in yolunda olmaktır. Bu bağlamda ben kendimi sanık değil, tarihe tanık olarak görüyorum. Tek dileğim bana bu tertibi hazırlayanların bir gün burada yargılanmasıdır” diye konuştu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, çapraz sorguya alınacağını belirtince Dönmez, savcıların sorularına cevap vermek istemediğini, bunun takdirini mahkeme heyetine bıraktığını söyledi. Fakat Dönmez’in çapraz sorgusuna geçildi. Dönmez, sorgu sırasında avukatı Celal Ülgen’in yönelttiği “Zir Vadisi ve Sapanca’daki mühimmatı siz mi gömdünüz” sorusunu, “Şerefim üzerine yemin ederim ki ben gömmedim” diye yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!