BDP'li Kaplan: Dehşet verici

Güncelleme Tarihi:

BDPli Kaplan: Dehşet verici
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 12:42

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugayı'nda çekildiği iddia edilen “atış talimi” görüntülerini, “dehşet verici” olarak nitelendirerek, konuya Meclis gündemine taşıdıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini söyledi.
Olayın, ölüm riskli “Giyom-Tell” eğitim olarak adlandırıldığını belirten Kaplan, “Anaların, babaların gözlerinden sakındığı evlatlarından birine böyle bir eğitim sırasında bir şey olsaydı kim hesap verecekti?” diye sordu.

Bu tür olaylar konusunda defalarca araştırma önergeleri verdiklerini, bu önergelerden birini bugün Genel Kurul gündemine getireceklerini ifade eden Kaplan, şöyle devam etti:
“Sayın Bakan'ın bir milletvekilimizin soru önergesine verdiği cevapta son 5 yıl içinde 408 asker intiharının olduğunu belirtiliyor. Bu, dehşet verici bir rakamdır. Bunların nedenleri ve nasıl geliştiği konusunda kimsenin gizlilik kaydı arkasına saklanma hakkı yoktur. Bunları Mecliste mutlaka araştırmalıyız. Görüntüler dehşet vericidir. Konuyu Meclis gündemine taşımış durumdayız. Umarım ki Meclisteki diğer partiler de duyarlılık gösterir ve çocukları askerde olanları tatmin edecek bir açıklama yapar hükümet.”

Haberin Devamı

Olayın meydana geldiği tarih konusunda bilgisinin olup olmadığını sorulması üzerine ise Kaplan, buna yanıt verecek kurumların Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı olduğunu söyledi.

Hasip Kaplan, daha önce TBMM'de “Kürtçe” kurs açılmasını istediği anımsatılarak “Meclis'te Osmanlıca kurs açılmış, katılacak mısınız?” sorusuna karşılık ise 1 Martta seçim takviminin başlayacağını belirtti. Kaplan, “Üniversitelerin böyle bölümleri var, isteyen öğrenebilir. Osmanlıcayı ihtiyaç olarak gündeme getiren akla şaşıyorum. Ben Türkçe, Arapça, Kürtçe biliyorum. Farsça'yı da eklerseniz Osmanlıca 4 dilin ortak bileşeni oluyor. Benim ihtiyacım yok ama sanıyorum bazılarının ihtiyacı var galiba” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!