86 model arabaları onları hayata bağladı

Güncelleme Tarihi:

86 model arabaları onları hayata bağladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 11:41

İzmir’de, yürüyemeyen 73 yaşındaki Ahmet Baydan ile gözleri görmeyen eşi 68 yaşındaki Şerife Baydan, birbirlerinin gözü ve ayağı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Gözleri görmeyen Şerife Baydan, 25 yıl önce Kızılay’ın armağan ettiği dört tekerlekli engelli arabası ile yürüyemeyen eşini sokaklarda gezdiriyor, alışverişe götürüyor. Ahmet dede ve Şerife nineyi hayata o tekerlekli sandalye bağlıyor.

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNİN ELİ AYAĞI OLDULAR

İzmir’in Basmane semtinde oturan Ahmet Baydan ile yıllardır aynı yastığa baş koyduğu Şerife Baydan’ın yaşam mücadelesi, yürek burkuyor. Çocukluğunda yakalandığı hastalık nedeniyle bacakları tutmayan Ahmet Baydan, 25 yıl önce Kızılay’ın kendisine hediye ettiği, artık güçlükle sürülebilen tekerlekli engelli arabası sayesinde eve mahkûm olmak zorunda kalmıyor. Birbirlerine göz ve ayak olan yaşlı çift, bu sayede bakkala alışverişe, fırına ekmek almaya gidebiliyor, sıkıldıklarında gezip dolaşmaya birlikte çıkabiliyor. Şerife nine eşinin oturduğu tekerlekli sandalyeyi itiyor, Ahmet dede arabaya yön veriyor, ön taraftaki küçük dikiz aynasından da eşini görebiliyor. Çift bu sayede başkalarına muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

 

Haberin Devamı

Geçimlerini ayda ellerine geçen 200’er TL’lik engelli aylığı ile sürdüren Baydan çifti, bir akülü araca sahip olmayı istediklerini dile getirdi. Yaşamlarını ancak birbirlerinin desteği ile sürdürdüklerini anlatan Ahmet Baydan, "Birimizin gözleri görmüyor, benim de bacaklarım tutmuyor. İkimiz bir bedende tek can gibiyiz. Birbirimize destek olarak yaşayabiliyoruz. Yıllardır tüm başvurularıma rağmen bir akülü araç bağışı yapmadılar. Eğer akülü araç olursa gözleri görmeyen eşim, benimle, yağmurda, soğukta, sokaklarda aynı sıkıntıyı çekmez. 25 yıldır, Kızılay’ın verdiği tekerlekli engelli aracını kullanıyorum. Defalarca tamir ettirdim. Artık zor gidiyor. Bize yapılacak en büyük iyilik bir akülü araçtır" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!