Telekulak çetesi cinayete neden oldu

Güncelleme Tarihi:

Telekulak çetesi cinayete neden oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 17, 2011 10:58

Antalya Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı yollarla telefon ve ortam dinlemeleri yapan suç örgütüne yönelik 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.Dinleme yapan çetenin 10 kişiden oluştuğu, 44 kişinin sevgililerini, iş arkadaşlarını ve istediği kişileri bu çeteye dinlettiği ortaya çıktı. Çetenin Tekirdağ'da bir cinayete neden olduğu da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Dinleme yapan çetenin 10 kişiden oluştuğu, 44 kişinin sevgililerini, iş arkadaşlarını ve istediği kişileri bu çeteye dinlettiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan 54 kişi Antalya’ya getiriliyor.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 1 yıl önce gelen bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Polis, yasa dışı yollarla telefon ve ortam dinlemesi yapan çeteye yönelik ’Üçüncü Kulak’ adını verdiği operasyon için bu sabah düğmeye bastı. Liderliğini E.Ö.’nün yaptığı 10 kişilik çetenin, casus program yardımıyla ücret karşılığı yasa dışı dinleme yaptığı, toplam 44 kişinin, çeteye sevgililerini, iş arkadaşlarını ve istediği kişileri dinlettiği belirlendi. Aralarında emekli bir astsubayın da bulunduğu çetenin her dinleme için 1500 lira ücret aldığı belirtildi. Polisin yasa dışı dinleme yapan çeteyi mahkeme onayı ile dinlediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Antalya, Ankara, İstanbul ve İzmir’in bulunduğu 15 ayrı şehirde eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 54 kişi, Antalya’ya getirilmeye başlandı.

DÄ°NLEME CÄ°NAYETE NEDEN OLMUŞ  Â

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediÄŸi ’3’üncü Kulak’ operasyonu kapsamında gözaltına alınan yasa dışı dinleme çetesinin Tekirdağ’da cinayete neden olduÄŸu ortaya çıktı. Çeteden dinleme hizmeti satın alan Tekirdağ’daki sigortacılık yapan 52 yaşındaki Faruk Erdem Ferimaz’ın eÅŸi 45 yaşındaki Nurhayat Ferimaz’ın kendisini aldattığını öğrendiÄŸi, bunun üzerine geçen 30 Haziran’da elleriyle boÄŸarak öldürdüğü belirlendi. TekirdaÄŸ Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ’kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine konulan ve halen tutuklu bulunan Ferimaz, kendini şöyle savunmuÅŸtu:Â

"Eşim sık sık İstanbul’a gidiyordu ve sürekli İstanbul’a gitmesinden şüphelendim. Telefon mesajlarını ve Msn konuşmalarını takip ettim. Mesajlarından ve yazışmalarından eşimin hayatında başka bir erkek olduğunu öğrendim. Beni niye aldattığını sorduğumda ’Seni ilgilendirmez ben hayatımı yaşıyorum’ dedi. Ben de çılgına döndüm. Alkollüydüm, boğdum öldürdüm. Telefon ve bilgisayar yazışmalarına bakın her şeyi göreceksiniz. Namusumu temizledim."

Haberin Devamı

Faruk Erdem Ferimaz’ın 2 yıl önce para karşılığı fuhuş yapan bir kadını oral seks yapmadığı için dövdüğü, kadının da penisini ısırarak yaraladığı ortaya çıkmış, bu olaydan sonra 25 yıllık eşi Nurhayat Ferimaz’ın "Sen aldatırsan ben de aldatırım" dediği ileri sürülmüştü.

OPERASYON YAPILAN Ä°LLER

10 kişinin dinleme yaptığı, 44 kişinin de eş, sevgili ve iş alanındaki rakiplerini dinlettiği olayla ilgili operasyon yapılan iller arasında Antalya’nın dışında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Manisa, Aydın, Erzurum, Niğde, Tekirdağ, Isparta, Ordu, Mardin, Amasya ve Kastamonu olduğu kaydedildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ’3’üncü Kulak’ operasyonunda örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişiden kente getirilen 5 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberin Devamı

Örgüt lideri Ercan Ö.’nün İstanbul’dan getirileceği açıklanırken, çetenin Antalya sorumlusu Güngör Ö.’nün de aralarında bulunduğu Antalya’da gözaltına alınan 5 kişi önce adliyede doktor kontrolünden geçirildi, Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü’nde parmak izleri alınıp fotoğrafları çekildi. Operasyon kapsamında Antalya ve diğer illerde yakalanan Ercan Ö., Güngör Ö., Murat A., Metin A., Temir Ş., Muhammet Y., Özcan İ., Osman K., Sedat K. ve Mustafa B.’nin 4 gün boyunca sorgulanacakları ve ardından adliyeye çıkarılacakları belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!