17 Glock tabancalı suikast timi

Güncelleme Tarihi:

17 Glock tabancalı suikast timi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2008 13:41

HAKKARİ'nin kırsal kesiminde düzenlenen operasyonda PKK'lı 2 terörist ölü olarak ele geçti. Teröristlerle birlikte 46 tabanca bulundu.

Haberin Devamı

TERÖR örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında suikast ve sabotaj eğitimi alan 12 kişilik terörist grubu Türkiye’de ses getirecek suikast ve eylem yapmak için sınırı geçer geçmez Hakkari kırsal kesiminde güvenlik güçleri tarafından kıstırıldı. Çıkan çatışmada teröristlerden 2’si öldürülürken, üzerlerinde 1 Uzi, 17 Glock marka suikast silahları ile şifreli yazılmış suikast planları ele geçirildi. Güvenlik güçleri, diğer 10 PKK’lıyı etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki başta Kandil olmak üzere kamplarında suikast, bombalı saldırı ve sabotaj eğitimi alan sözde özel biriminden 12 terörist, Türkiye’de üst düzey yöneticilere suikast yapmak, askeri, kamuya ait önemli binalara ses getirecek bombalı eylemlerde bulunmak üzere suikast silahları ve patlayıcı maddelerle Hakkari’nin kırsal kesiminden Türkiye’ye sızmak istedi. 12 kişilik grubun eylem yapmak üzere Türkiye’ye sızacağı bilgisine ulaşan Genelkurmay Başkanlığı, teröristleri takibe alarak geçiş noktalarında sıkı önlemler aldı. Teröristlerin geçiş yollarını tutan özel eğitimli komandolar, dağlık kesimde karşılaştıkları PKK’lı gruba ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.

SUİKAST SİLAHLARI VE ŞİFRELİ EYLEM PLANLARI

Teröristlerin çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin üzerinden 1 adet Uzi marka silah ile ABD’nin Irak’ta kaybolan ve hayalet silah olarak adlandırılan 17 Glock marka tabanca, 28 değişik çap ve markada tabancalar olmak üzere toplam 46 silah ele geçirildi. Teröristlerin üzerinde detayla yapılan aramada suikast ve eylem planlarının şifreli yazıldığı çok özel bilgiler, bir adet dürbün ile çeşitli yaşam malzemeleri elde edildi.

PKK’lı suikast timinin silahları ve patlayıcıları Hakkari üzerinden Türkiye’ye soktuktan sonra başta İstanbul, Ankara, Mersin olmak üzere yapılacak eylemlerde kullanılacağı belirtildi. Silahların bir kısmının Diyarbakır, Bingöl, Tunceli kırsalındaki teröristlere dağıtılacağı, bu teröristlerin il ve ilçe merkezlerine sızarak bölgedeki üst düzey, asker, vali, emniyet mensuplarına eylem yapacakları kaydedildi. 12 kişilik PKK’lı gruptan 2 teröristin öldürülmesinin ardından özel eğitimli komandolar diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için Hakkari kırsal kesiminde operasyonlarını hava destekli olarak sürdürülüyor. Kaçan teröristlerin üzerinde de suikast silahları ve patlayıcı maddelerin bulunduğu belirtilirken, bu teröristlerle sıcak temas sağlanmasının an meselesi olduğu ifade edildi.

TUNCELİ’DEKİ EYLEM PLANLARI TUTMADI

Tunceli’de eylem hazırlığında olan iki ayrı PKK’lı grubun eylem planları ise alınan önlem ve yapılan operasyonlarla önlendi. Nazimiye, Pülümür ve Mazgirt İlçe merkezlerinde eylem yapmak için hazırlık yapan teröristlere yönelik güvenlik güçlerinin 2 gün önce başlattığı hava destekli operasyonları aralıksız sürdürülüyor.

Nazimiye ile Mazgirt arasındaki Hıran Ormanları kesiminde belirlenen 10 terörist, sık ormanlık ve mağaraların bulunduğu kesimlere kaçarken arkalarına bombalı ve mayınlı tuzaklar kurdu. Jandarma Özel Harekat Timlerinin takip ettiği teröristlerin 3 ayrı noktaya 30 kilo amonyum nitrat kullanılarak hazırladığı ve C-4 plastik patlayıcılarla desteklediği bombalar güvenlik güçleri tarafından bulunarak etkisiz hale getirildi. Bölgede teröristlere yönelik operasyonların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Bu arada Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Bölgesi’nde güvenlik güçlerinin yaptığı arama tarama faaliyetinde teröristlerin tuzakladığı 18 kilo amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı bulunarak imha edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!