17 Ağustos'u unutmadık

Güncelleme Tarihi:

17 Ağustosu unutmadık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 12:04

Haberin Devamı

FENERLERLE YÜRÜDÜLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 tarihinde Merkez Üssü Gölcük olan 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminde hayatlarını kaybedenler için Kocaeli Fuar Alanı'nda anma etkinliği düzenledi.

Güneş Sahnesi'nde düzenlenen anma etkinliği deprem şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Anma etkinliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nca konser ve sema gösterisi düzenlendi. Etkinlikte Kuran-ı Kerim de okundu.

Kocaeli Depremzedeler Derneği, bazı sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri de depremde hayatlarını kaybedenleri andı. Merkez Bankası Kocaeli Şubesi önünde toplanan depremzedeler, “İzmit uyuma, depremi unutma, unutturma” sloganı atarak ve düdük çalarak Anıtpark'a yürüdü. Fenerlerle yaklaşık 2 kilometre yürüyen depremzedeler, daha sonra Anıtpark'taki Deprem Anıtı önünde saat 03.02'de bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

5 bin 383 kişinin yaşamını yitirdiği Gölcük'te de deprem şehitleri için anma töreni düzenledi. Gölcük Belediyesince düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıldı. Saat 02.30 da Kavaklı Sahilinde toplanan depremzedeler, daha sonra meşalelerle yürüyüp, denize çelenk bıraktı.

SAAT 03.02'DE SAYGI DURUŞU
  
Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Adapazarı'nda depremin yaşandığı saat 03.02'de anıldı.  CHP İl Teşkilatınca Adapazarı Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene, MHP Merkez İlçe Teşkilatı üyeleri, çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende daha sonra, depremin meydana geldiği saat 03.02'de hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

MEŞALELİ TÖREN

Gölcük ilçesinin Kavaklı Sahili'nde yapılan anma programında Marmara depreminde yaşamını kaybedenler anısına düzenlenen saygı duruşundan sonra istiklal Marşı ve dualar okundu. Daha sonra Gölcük Belediyesi İzci Gurubu sahilde meşalelerle saygı yürüyüşü yaptı.

BİZ AFETLERİ UNUTMADIK YA SİZ?

Daha sonra 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin olduğu saat 03.02'de Gölcük Arama Kurtarma (GESOTiM) Tim Komutanı Necmi Kocaman ve kurtarma ekibin görevlileri denizde meşale yakarak üzerinde “Biz afetleri unutmadık ya siz?” yazılı pankart açtılar. Ardından da sahilde ateşle “Unutmadık” yazarak sahili boylu boyunca meşale ile donattılar.

Haberin Devamı

YALOVA'DA DEPREMDE ÖLENLER ANILDI
  
Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Yalova'daki Deprem Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı. Yalova Belediyesi ile Müftülük tarafından, depremde yaşamlarını yitirenler için Yalova sahilinde bulunan 17 Ağustos Parkı'nın içinde yer alan Deprem Anıtı'nda bir anma töreni düzenlendi.

Depremin meydana geldiği saat 03.02'ye kadar gözyaşları içinde okunan dualara eşlik eden Yalovalılar, bir dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldılar.

Marmara Depremi'nde Yalova'da 2 bin 567 kişi hayatını kaybetmiş, 4 bin 505 kişi de yaralanmıştı. Depremden etkilenen binaların 13 bin 951'i ağır, 14 bin 529'u orta hasar görmüştü.

Haberin Devamı

KADIKÖY'DE ANMA
  
Marmara depreminde hayatlarını kaybedenler, Kadıköy'de düzenlenen törenle anıldı.
Törendekiler gece boyunca bir özel televizyon kanalında canlı yayınlanan “Deprem” konulu programda görüşlerini dile getirirken depremin meydana geldiği saat 03.02'de ise hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundular.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!