AKP’yi nadasa alalım

Güncelleme Tarihi:

AKP’yi nadasa alalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

Haziran ayında yapılması öngörülen genel seçimlerin “Türk milletinin fırsat ve kader anı” olduğunu söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, dün gittiği Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde halka, “AKP’yi nadasa alalım, dinlendirelim” diye seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haziranda yapılması planlanan seçimleri, Türkiye ve Türk milleti için büyük bir “fırsat ve kader anı” olduğunu savunarak, “AKP’yi nadasa alalım, dinlendirelim. AKP’li vatandaşlar seçimlerde öyle bir ders vermeli, milletçe öyle bir götürmeliyiz ki Başbakan Erdoğan ‘ben ne yaptım‘ diye kara kara düşünmeli” dedi. Bahçeli, dün Polatlı’da pazar yerini gezdi, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Bahçeli, daha sonra salon toplantısında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

- “Türkiye ‘ver kurtulcu, sat kurtulcu’ bir zihniyetle 8 yıldır yönetiliyor. Sadaka ekonomisi uyguluyor, yoksulu istismar ediyor. ‘Yoksulların umutları acaba bir daha yeşerir mi? Bir daha kandırabilir miyim?’ hesabı yapıyor. Aradan 8 yıl geçti. Dün yoksul olan bugün de yoksul. Orta halli olanlar da yoksullaştı. Bu iktidar nasıl olsa sadaka ekonomisini çok iyi öğrendi. ‘Yine kandırırım’ diyor. Çatışmacı gerilim stratejisi ile Türkiye’yi kamplara bölen bir zihniyet bu. Bu tür bir zihniyeti durdurmak, iktidardan uzaklaştırmak lazım.

- Önümüzdeki seçimler bir karar anı, kader ânıdır. AK Partiye oy veren vatandaşlarımız da dahil, milletimiz bu iktidarı biraz ‘nadasa alalım dinlendirelim’ demeli. MHP, tek başına 12 yıllık iktidara talip. AKP’ye 8 yılı vermiş olanlar, MHP’ye de 12 yılı vermeli. Biz hiçbir parti ile koalisyon, seçim ittifakı düşünmüyoruz. Tek başına iktidar planlıyoruz.

- Türkiye iyiye gitmiyor. Tunus’ta, Mısır’da olanları görüyorsunuz. Yarın sırada hangi ülke var bilemezsiniz. 17 günde Mısır’da ne olduğuna bir bakın. Bir de Türkiye’de ne olduğuna dikkat edin. Şemdinli’de, Hakkâri’de, İstanbul’da tahrip edilen 80 araca bir bakın. Başbakan ‘halkın sesine bak’ diye Mısır’a sesleniyor. Kendisi de kendi halkına bir bakmalı. Kendisi koruma ordusu altında rahat, ama İstanbul sokakları sahipsiz. AKP üçüncü kez iktidara gelirse Türkiye’nin ne olacağını kestirmek mümkün değil.

Kıbrıs şerefimizdir

- Annan Planı sırasında AKP’nin müttefiki Mehmet Ali Talat’a destek verenlerle bugün Başbakan’a aşağılayıcı pankart açanlar aynı. Kıbrıs Türkiye’nin yükü değil, şerefidir. Bazılarının bu yanlış tavrı nedeniyle bütün Kıbrıs Türkü’ne hakaret edemezsin. O dönemde ‘Bahçeli Kıbrıs senin neyine dön evine’ diye bağıranlarla bugün Sayın Tayyip Erdoğan’a bağıranlar aynı.”

- Gazetecilerin Süheyl Batum’un sözlerini sormaları üzerine Bahçeli, “MHP olarak kullanılan cümlelerin yakışıksız olduğunu ve Sayın Batum’un bundan sonraki konuşmalarını gözönüne alarak iyi bir başlangıç yapıp, TSK’dan ve yanlış ifade kullanmaktan dolayı Türk milletinden özür dilemesi lazım” yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!