OSTİM faciası için özel ekip

Güncelleme Tarihi:

OSTİM faciası için özel ekip
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

Haberin Devamı

OSTİM’de 20 kişinin ölüdüğü patlamayı soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 kişilik özel bir ekip oluşturdu. Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit başkanlığındaki ekipten beş kişi soruşturmayı yürütürken, diğer beşi Adli Tıp’ta çalışıyor. Terör ve kundaklama üzerinde de duran savcılık, olay mahallinden toplanan üç yüz insan parçasını Adli Tıp Kurumu’nda bir araya getirmeye çalışırken, tüplerden alınan numuneler de TÜBİTAK’a gönderildi.
Şu an şüpheli yok
Savcılık yetkilileri, 6 kişilik bir bilirkişi heyeti de kurulduğunu belirterek şunları söylediler: “Her şeyi değerlendiriyoruz. Bu bir terör saldırısı, sigortadan para almak için yapılan bir kundaklama veya sabotaj ya da gerçekten kaza olabilir. Henüz delil toplama aşamasındayız. Şu an kimseyi şüpheli yapacak delil yok.”
15 kişi ifade verdi
Dün itirabıyla 20 olarak açıklanan ölü sayısının da, Adli Tıp incelemeleri sonrası kesinleşeceği bildirildi. Savcılık dün 3’ü hastanede tedavi gören şuuru açık yaralı olmak üzere toplam 15 kişinin ifadesini aldı. Savcılık, patlamanın meydana geldiği iş yerlerinin yanı sıra etrafındaki iş yerlerinin muhasebe kayıtlarına da el koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!