Hastaneye gitmesi 5 yıl sürdü

Güncelleme Tarihi:

Hastaneye gitmesi 5 yıl sürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 14:01

Trabzon’da 330 kilo ağırlığındaki Ayşe teyzenin çığlığını Trabzon Valisi Recep Kızılcık duydu… 5 yıldır evine araç ulaşamadığı için hastaneye gidemeyen Ayşe Aydın, 10 kişinin yardımıyla 50 metrelik patika yol boyunca taşınarak araca konuldu ve hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde konumundan dolayı araç ulaşmayan evinden hastaneye götürülemeyen 330 kilo ağırlığındaki 68 yaşındaki Ayşe Aydın’a devlet yardım elini uzattı.

 

50 METRELİK PATİKA YOL

Akçaabat merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Uçarsu Köyü’nde, 5 çocuğundan, biri zihinsel, biri bedensel, diğeri de görme engelli 3 oğluyla yaşam mücadelesi veren 330 kilo ağırlığındaki Ayşe Aydın, evine konumundan dolayı araç ulaşmadığı için 5 yıldır hastaneye götürülemiyordu. Yıllar önce ülser hastası olan ve eşini kaybeden, ardından da tansiyon ve şeker hastalığı sorunları nedeniyle her geçen gün kilo alan ve yatağından kalkamaz hale gelen Aydın ile ilgili haberlerin gazetelerde yer alması üzerine Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Akçabaat İlçe Toplum Sağlığı Merkezi harekete geçti.

Görevli 10 kişilik ekip, bu sabah Uçarsu Köyü’ne giderek Ayşe Aydın’ı sedyeyle evinden çıkarttı. Aydın’ı 50 metrelik patikada güçlükle taşıyan ve sedyeyi zaman zaman yere bırakarak dinlenen ekip, sonunda ambulansa ulaştı.

“ZAYIFLAMAK İSTİYORUM”

Hastaneye götürüldüğü için mutlu olduğu gözlenen Ayşe Aydın da, "Allah devletimizden razı olsun. İnşallah zayıflayacağım. Zayıflamak istiyorum. Herkes hakkını helal etsin" dedi.

Akçaabat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Enver Özdemir, Aydın’ın sağlık durumunun hastanede yapılacak tetkikler sonrasında belli olacağını kaydederek, "Umarız hastamız kilo verecek" diye konuştu.

Bedensel engelli Münir Aydın da, annesinin evden alınabilmesi için yapılan çalışmalara sevindiğini, evlerine yol yapılmasını beklediklerini kaydetti. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ayşe Aydın’ın tetkiklerinin başlatıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!