Şanlıurfa'da 5 kişilik aile yok oldu

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada 5 kişilik aile yok oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 09:47

Dün Ankara Beypazarı'nda yaşanan trafik faciasında 11 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bugün de Şanlıurfa'dan kötü haber geldi. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde otomobil ile TIR'ın çarpışması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

KAZADAN FOTOĞRAFLAR

HASTANE YOLUNDA CAN VERDİLER / WEB TV

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde, hatalı sollama yapan TIR ile otomobil çarpıştı. Kazada, hastaneye giden 4’ü aynı aileden 5 kişi ölürken, bir kişi de yaralandı.

Kaza, saat 08.00 sıralarında Siverek- Şanlıurfa karayolunun 6’ncı kilometresinde meydana geldi. İlçeden köylere minibüsü ile yolcu taşımacılığı yapan Mehmet Karataş, kalp hastası olan annesi Medine Karataş’ı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmek istedi. Bunun üzerine Mehmet Karataş, yanına annesi ve kardeşlerini de alarak yönetimindeki 63 EP 349 plakalı otomobil ile Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı. Karataş ailesinin içinde bulunduğu ve hastaneye giden otomobile, Siverek Devlet Hastanesi yakınlarında iddiaya göre hatalı sollama yapan 63 NL 487 plakalı TIR çarptı. Sürücüsü öğrenilemeyen TIR’ın çarpması sonucu otomobil parçalanırken, içinde bulunanlar yola savruldu. TIR da kontrolden çıkıp şarampole devrildi.

Haberin Devamı

Yoldan geçenlerin fark etmesinin ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Burada yapılan ilk kontrolde otomobilde bulunan Karataş ailesinin 4 ferdi ile şarampole devrilen ve TIR’da sıkışan sürücünün yaşamını yitirdiği açıklandı. Hastaneye götürülen Medine (57), Mehmet (30), Fethi (58) ve Aytekin Karataş’ın (24) cesetleri morga konulurken, Ali Karataş (33) ise kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü ve ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Öte yandan, hatalı sollama yapıp otomobile çarptıktan sonra şarampole devrilen TIR’ın yaşamını yitiren kimliği öğrenilemeyen sürücüsünün ise sıkıştığı yerden çıkarılması için çalışma başlatıldı. Şanlıurfa- Siverek karayolunun bir süre trafiğe kapanmasına yol açan kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!