TEM'de zincirleme kaza: 1 ölü, 9 yaralı

Güncelleme Tarihi:

TEMde zincirleme kaza: 1 ölü, 9 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 12:45

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde TEM yolunun Gebze turnikelerinin bir kilometre yakınında meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti bir saatten fazla ulaşıma kapandı.

TEM yolunun Dilovası Rampası bitiminde Gebze turnikelerine yaklaşık bir kilometre mesafedeki kazada, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda, stajyer avukat olduğu belirtilen Abdurrahman Taştekin yönetimindeki otomobil, önünde gitmekte olan bir araca çarptı. Birkaç dakika içinde arkadan gelen araçlar da bunlara çarpınca kazaya karışan araç sayısı 8’e yükseldi.

Kazada yaralanan 10 kişi ambulanslarla Gebze Devlet, Gebze Fatih ve Farabi hastanelerine kaldırılırken; yaralılardan Abdurrahman Taştekin kurtarılamadı. Yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kaza yerinde yapılan ilk tesbitlerde, yolda daha önceden başka bir araçtan sızdığı sanılan kaygan maddeler tesbit edildi. Zincirleme kazaya yolaçan ilk kazanın yağışla birlikte daha da kaygan hale gelen bu madde nedeniyle otomobilin kaymasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Bu arada yağış nedeniyle TEM yolunun Kocaeli geçişinde öğlen saatlerine kadar 10’un üzerinde maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar meydana geldi. Bölge trafik ekipleri bu kazalara yetişmekte zorlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!