Her okula bir teleskop

Güncelleme Tarihi:

Her okula bir teleskop
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 10:49

Çocukluğundan itibaren astronot olup dünyayı uzaydan görmeyi hayal eden Nurcan Örtügen Gök astronot olamadı ama yaptığı teleskoplarla çocukların dünyalarını zenginleştiriyor.

Haberin Devamı

Teleskop tutkusu satın aldığı ilk teleskopla başlayan Gök, daha sonra kendisi yapmaya karar verdi. İstanbul Kültür Üniversitesi’nin düzenlediği II. Amatör Teleskop Yapım Çalıştayı’na katıldı, burada teleskop yapmayı öğrenip evde de teleskop yapımına devam etti. Öğrendiği bilgilerini http://fezamen.com adlı blogunda yazıyor.

Yaptığı ilk teleskobu sosyal sorumluluk bilincinde bir okula hediye etmeye karar veren Gök, böylece ilkteleskobum.org’un temellerini atmış oldu.

Projenin ilk adımı ‘Hayalimdeki Uzaya İlk Adım’ için bir resim yarışması düzenlemeye karar verdi ve Mayıs 2010 tarihinde Esenler Kazım Karabekir İ.Ö.O. teleskop sahibi olan ilk okul oldu. Bu yarışma tamamen kişisel bütçesi ve gönüllü dostların destekleri ile yürütüldü. Bu sebeple ilk olarak İstanbul il sınırları dahilinde düzenlendi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin her ilinde en az bir okulun teleskop sahibi olması ise başlıca hedefi. Bu sebeple projeye destek olmak isteyen gönüller bulmaya çalışacak. Nurcan Göktaşı, “Artık sonrası, teleskop sahibi olan okullarda hayalleri ve ufukları açık olan, her biri ayrı parıl parıl parlayan öğrenciler ve onları yetiştiren değerli öğretmenlerimize kalıyor” diye konuşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!