Gölcük'te 4.3 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Gölcükte 4.3 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 09:03

Merkezüssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Gölcük’te korkuya kapılan birçok kişi sokağa çıktı.

Haberin Devamı

GÖLCÜK'TE KORKUTAN DEPREM / WEB TV

DEPREM SOKAĞA DÖKTÜ / FOTO GALERİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün ölçümlerine göre, saat 04.09’da, Gölcük’ün Değirmendere beldesi yakınlarında, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde 4.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Sarsıntı İzmit ve Yalova’da da hissedilirken, depremde hasar olup olmadığı araştırılıyor. 17 Ağustos 1999’da en büyük yıkımın meydana geldiği ve en çok can kaybı olan Gölcük’te birçok kişi uzun süre evlerine girmedi. Deprem Kocaeli’nin tamamında ve Yalova’da da hissedildi.

"YARALI VE HERHANGİ BİR HASAR YOK”
         
 Kocaeli'nin Gölcük ilçesinin Kaymakamı Adem  Yazıcı, merkez üssü Gölcük Değirmendere olan 4,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin,  “Şu an için bize intikal eden ölü, yaralı ve herhangi bir hasar yok” dedi.

Yazıcı, merkez üssü Değirmendere olan  depremin hemen ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile emniyet  güçlerinin ilçede köyler de dahil olmak üzere inceleme başlattıklarını ifade  etti.

Kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirten Yazıcı,  “Şu an için bize intikal eden ölü, yaralı ve herhangi bir hasar yok. 10-15 kişi  endişe, tansiyon ve psikolojik şikayet yüzünden hastanelere başvurmuş. Bazı  vatandaşlar da korku nedeniyle evlerine girmeyerek sokakta sabahladılar” diye  konuştu.
      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!