CHP'li Tamayligil: Günay sultanın önünde takla atıyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tamayligil: Günay sultanın önünde takla atıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 11:31

CHP Genel Sekreteri ve Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “CHP Genel Başkanı bir kamera şakası sonucunda gelmiş kamera kazasızır” sözlerine sert tepki gösterdi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik saldırının bir kamera şakası değil, “kamera komplosu” olduğunu, “komplocu alçakların” aylardır açığa çıkartılamadığını ifade eden Tamaylıgil, “Bunların yandaşlarından biri de koltuğunu kaybetmemek için, kendisine koltuk armağan eden Başbakan o koltuğu geri almasın diye, sultanının önünde takla üstüne takla atıyor” dedi.

Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanı Günay’a sert eleştirilerde bulunurken, “Ne yazık ki bu ülkenin Kültür Bakanı, ‘Hazreti Muhammed’e dedim ki’ diye söze başlayan haddini bilmez bir meczup. Koltuk gidecek diye kroke durumda, ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bu kişi, Başbakan’a ayar çekmek isterken ayar yiyen ve Başbakan Yardımcısı'nın, ‘Allah bizi onun durumuna düşürmesin’ dediği bir zavallı” dedi.

Bakan Günay’ın “CHP Genel Başkanı bir kamera şakası sonucu göreve geldi” dediğini anımsatan Tamaylıgil, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik “kalleşçe saldırının” bir kamera şakası değil, kamera komplosu olduğunu belirtti. AK Parti yöneticilerinin bu komployu ortaya çıkarma sözü vermelerine karşın komplonun açığa çıkartılamadığını ifade eden Tamaylıgil, şunları kaydetti:

“Ama alçakların yandaşları bunu kullanmaya devam ediyorlar. Bunların yandaşlarından biri de koltuğunu kaybetmemek için, kendisine koltuk armağan eden Başbakan o koltuğu geri almasın diye, sultanının önünde takla üstüne takla atıyor. Sayın Genel Başkanımız efendiliğinden dolayı, kültürlü biriyse istifa eder demişti. Bırakın kültürlü olmayı, adamlığın zerresi olsa çoktan çeker gider, koltuğa yapışıp kalmaz, dışlandığı kovulduğu kapının önünde kıvranıp durmazdı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!