'Ucube' heykele üçüncü talip

Güncelleme Tarihi:

Ucube heykele üçüncü talip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 10:57

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ucube” diye nitelediği Kars’taki “Barış ve İnsan Hakları Anıtı”na bir talipli daha çıktı. Karşıyaka ve Hacı Bektaş Belediyesi’nden sonra Dikili Belediyesi de anıta talip oldu.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yaptığı yazılı açıklamada, Kars’taki “Barış ve İnsan Hakları Anıtı”nı ilçelerine istediklerini söyledi. Özgüven, “Sanatın içine tüküren zihniyet şimdilerde ‘Barış ve Özgürlük anıtlarına' ucube demeye başlamıştır. Bu nasıl ileri demokrasidir. Bunların demokrasiden, insan haklarından, barıştan bahsetmesi doğrumudur. Sanata ve sanatçıya katlanamayanlar, toplumsal barışı nasıl sağlayacaklar. Bu mantığı anlamıyorum ve şiddetle kınıyorum” dedi.

Anıtın taşınması durumunda Dikili’ye getirilmesini talep edeceklerini söyleyen Özgüven, “Dikili bilindiği gibi bir barış ve demokrasi şehridir. Adını yapmış olduğu barış festivalleriyle, Olof Palme barış anıtıyla duyurmuştur. Anıtın taşınması söz konusu olursa ‘Barış ve İnsan Hakları Anıtı'nı’ sanatçının izniyle büyük bir onurla ilçemize alırız” diye konuştu.

Dikili Barış ve Demokrasi Şenliklerinde Sanatçı Mehmet Aksoy’u Dikili’ye davet etmek istediklerini belirten Özgüven, “Kars, Sarıkamış’ta ki ‘Barış ve İnsan Hakları Heykeli’ni büyük emeklerle yaratan Mehmet Aksoy’un sonuna kadar yanındayız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!